(Özel) Akrabalari Engelli Olunca Her Yil Tekerlekli Sandalye Bagislamaya Basladilar

TEKIRDAG – Tekirdag’da yasayan hayirsever bir aile, her yil engellilere yaptigi tekerlekli sandalye bagisi ile büyük takdir topluyor.

(Özel) Akrabalari Engelli Olunca Her Yil Tekerlekli Sandalye Bagislamaya Basladilar
Kapakli ilçesinde yasayan Hakan Sezer ve ailesi, her yil bir engellinin yüzünü güldürüyor. Fabrika isçisi Hakan Sezer, yillar önce kayinçosunun tekerlekli sandalyeye mahkum olmasiyla bagislara basladiklarini ifade etti.

Yardimlar çerçevesinde hayirsever aile, bu yil akülü bir arabayi Türkiye Sakatlar Dernegine bagisladi.

Türkiye Sakatlar Dernegi Kapakli Sube Baskani Hayati Çakan, teslim aldigi akülü tekerlekli sandalyeyi Muhammed isimli engelli gence armagan etti.

“7 yil önce basladik”

Her yil bir tane tekerlekli sandalye yardiminda bulunduklarini söyleyen Hakan Sezer, “Bundan 7 sene önce rahmetli kayinçom bir hastalik geçirdi. Kendisinin tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duymasi, insanlarin hayatinda bunun ne kadar önemli oldugunu anlamamiza neden oldu. O günden sonra esimle her sene bir manuel sandalye alma karari aldik. Bu kararimizi esimizle dostumuzla paylastigimizda kendileri akülü araba almaya tesvik etti. Allah nasip etti bu yil da tekerlekli sandalyemizi teslim ettik” dedi.



“Asker arkadasimin kaynanasinin da payi var, Kars’tan bir ögrencinin de”

Sosyal çevrelerinin de bu yardimlara ortak oldugunu söyleyen Sezer, “Hayatimda hiç tanimadigim, görmedigim insanlar bile bu yardima ortak oldu. Rahmetli asker arkadasimin kaynanasinin da bu yardimda payi var, Kars’tan bir arkadasimizin okul harçligi da. Biz de fabrikada çalisiyoruz, fabrikadaki arkadaslarimin da bu yardimda payi var. Bize güvendikleri için çok mutlu oluyoruz. Her sene bu yardimlari yapmaya çalisiyoruz. Insallah kimsenin bize ihtiyaç duymadigi, bizim de kimseye yardim etmemize gerek kalmadigi bir dünyada yasariz” ifadelerini kullandi.

Sezer ailesine yardimlarindan dolayi tesekkür eden Türkiye Sakatlar Dernegi Kapakli Sube Baskani Hayati Çakan, “Türkiye Sakatlar Dernegi Kapakli Subesi olarak Ramazan Bayrami’ndan önce çok fazla manuel arabaya ihtiyacimiz vardi. Bu bölgede çok fazla engelli arkadasimiz var, 750’ye yakin engelli üyemiz var. Halkimiz bu konuda çok duyarli davrandi ve manuel araba ihtiyacimiz karsilandi. Manuel araçlarimizi ihtiyaç sahiplerine aninda teslim ettik. Bu yardimlarimiz esnasinda Hakan Sezer arkadasimizla tanistik. Kendisinin yardim teklifini duyunca çok sevindik. Bu akülü arabalarin degeri 6-7 bin lira. Elbette ihtiyacimiz var ama herkes alamiyor, kimseye de alir misin diyemiyoruz. Kendisine ve ailesine duyarliligindan dolayi tesekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA