Mezitli'de Çocuk Tiyatrosu Kuruldu

Mezitli Belediyesi Oda Tiyatrosu, tiyatro sevgisinin yayginlastirilmasi adina çocuk tiyatrosu kurarak faaliyete geçirdi.

Mezitli'de Çocuk Tiyatrosu Kuruldu
Mezitli Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, iyi oyuncu olmanin yani sira çocuklarin becerilerini kesfetmesi, kendilerini ifade edebilmesi ve iyi birer oyuncu olabilmesi adina kurulan çocuk tiyatrosu, çalismalarini Mezitli Belediyesi Sanatevi içerisinde bulunan Oda Tiyatrosu salonunda gerçeklestiriyor. Çalismalara katilan çocuklara, yeteneklerini sergileme, dogru nefes alma, dogru durus gibi konularda egitimler veriliyor. Ilk kez çalismalara katilarak tiyatro sahnesinde ders almaya baslayan çocuklarin heyecani ve mutluluklari oldukça renkli görüntülerin de ortaya çikmasina yol açti. Egitmenler esliginde egitim alan çocuklar, basarili performanslariyla gelecegin tiyatroculari olmaya ilk adimi attilar.

Ilk çalisma döneminde ‘kadinlara’ agirlik verdigine dikkat çeken Mezitli Belediye Baskani Neset Tarhan, “Ikinci çalisma dönemimizin ana konusu olarak ise ‘egitim’ ve ‘çocuklar’ olarak belirlemistik. Bunun önemli bir ayagi olan çocuk tiyatrosu kurulmasi konusunda çocuklarimiz uzman egitmenlerimiz esliginde çalismalara basladi.

Mezitli Belediyesi Çocuk Tiyatrosunda yetisecek çocuklarin hepsi, oyuncu olmasalar bile iyi birer tiyatro seyircisi olacaklar. Bu çocuklarimiz Mezitli’de tiyatronun ve sanatin yayginlasmasina öncülük edecekler. Önümüzdeki süreçte gençlik tiyatrosu da kurarak Mezitli’de kültür ve sanati daha yukarilara tasiyacaklar. Bu alanda öncülük eden egitmenlerimize, büyük özveri göstererek çalismalara baslayan çocuklarimiza ve degerli ailelerine tesekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA