Erciyes'in Kar Sulari 4 Göletle Hayvanlara Ulasiyor

Kayseri Büyüksehir Belediyesi, Erciyes Dagi'nin zirvesinde büyükbas ve küçükbas hayvanlara içme suyu saglamak amaciyla 4 gölet yapti.

Büyüksehir Belediyesinden yapilan yazili açiklamaya göre, belediye, Erciyes Dagi'nda eriyen kar sularini, büyükbas ve küçükbas hayvanlar için içme suyuna dönüstürüyor.

Besicilerin yaylalarda otlattigi hayvanlarin susuz kalmamasi için 4 gölet yapan Büyüksehir Belediyesi, Erciyes Dagi'nin eriyen kar sularini yapilan göletlerde toplayip, yaz boyunca hayvanlara su verilmesini sagliyor.

15 kilometrelik boru hatlari ile birbirine baglanan göletlerden yaklasik 15 bin koyun ve bin büyükbas hayvan yararlaniyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Incesu Seyhsaban Mahallesi muhtari Serafettin Akduran, hayvancilikla ugrastigini belirterek, "Bize membranli büyük bir göl yapildi. Kisin karin çok yagmasiyla biz bu suyu stokluyoruz, topluyoruz ve baharda suyun arkasi kesilince kar suyu ile topladigimiz bu göleti, baharda koyunlarimizi sulamak için buradan 7 kilometre asagiya, eski köyümüzle yeni köyümüzün ortak noktasina yeni bir sistem kurduk. Sagolsun belediyemizin yardimiyla oraya indirdik. Hayvanlarimizi sulamak için kullanacagiz." ifadelerini kullandi.

Akduran, 15 bin hayvana su ulastirmanin kendisinin hayali oldugunu, bu istegini Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç'a ilettiklerini ve gerçeklesmesinden de mutluluk duydugunu kaydetti. ???????

Kaynak: AA