Egitim Bir Sen Antalya Baskani Miran Açiklamasi 'Ek 40 Bin Ögretmen Atamasi Yapilmali'

Egitim Bir Sen Antalya Sube Baskani Eyüp Bülent Miran, ek ögretmen atamasi ile ilgili beklentinin sürdügünü belirterek, “Ek 40 bin ögretmen atamasi yapilmali, ögretmenlerimiz meslegine ve ekmegine kavusmalidir” dedi.

Egitim Bir Sen Antalya Baskani Miran Açiklamasi 'Ek 40 Bin Ögretmen Atamasi Yapilmali'
Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk’un ögretmen atamalari ile ilgili ‘daha fazla atama için gayret gösteriyoruz, kurumlar arasi is birlikleri, karar süreçleri de devam ediyor’ seklindeki açiklamalari üzerine konusan Egitim Bir Sen Antalya Sube Baskani Eyüp Bülent Miran, egitimde kalite, ülkede huzur, alin terine saygi için ek 40 bin atama yapilmasi gerektigini ifade etti.

Miran, “Ögretmen açigi kapatilmali, ögretmenlerimiz meslegine ve ekmegine kavusmalidir” dedi.



“80 bini askin ücretli ögretmen var”

Milli Egitim Bakanligindan ek atama talebine kulak verilmesi gerektigini belirten Eyüp Bülent Miran, “140 bin ögretmen açigi, 80 bin ücretli ögretmen, ögretmen bekleyen ögrenci, ekmegine kavusmayi bekleyen ögretmen, KPSS’ye girmis atama bekleyen ögretmen var, hala ek 40 bin atama yok. Millî Egitim Bakanligi ögretmen ihtiyaci konusunda gerekli adimlari atmalidir. Türkiye’nin ögretmen basina düsen ögrenci oranlarini OECD ortalamalarina çekebilmesi için 140 bin yeni ögretmenin atanmasi gerektigini Egitim-Bir-Sen olarak hazirladigimiz raporda ortaya koyduk. Sayisi 80 bini asan ücretli ögretmen gerçegi yeni ögretmen atamasi ihtiyacini net bir sekilde ortaya koyuyor” diye konustu.

Ücretli ögretmenlerin Türkiye’deki mevcut ögretmen sayisinin yaklasik yüzde 10’una denk geldiginin altini çizen Baskan Miran, ögretmen açiginin ücretli ögretmenlik ile kapatilmaya çalisilmasinin kisa vadede karli gibi gözükse de uzun vadede egitimin çiktilari üzerinde olumsuz etkiye sebep olacagini söyledi.

Miran, “20 bin ögretmen atamasinin üzerine ek 40 bin daha talep ediyor olmamiz esasinda ögretmen açigini tamamen kapatmiyor, ücretli ögretmenlik sorununu çözmüyor, aslinda daha fazla ögretmen atanmasi gerekir. Ögrencinin gelecegi için, egitimin gelecegi için ve bu ülkenin gelecegi için bu sese kulak verilmelidir. Sorunu görmezden gelmek, sorunu ortadan kaldirmiyor, bilakis katmerlestiriyor. Palyatif tedbirler, 20 binlik atamalar sorunu çözmüyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA