Dünyanin En Büyük Müzesi Ziyaretçilerini Bekliyor

Dünyanin en büyük arkeoloji müzesi unvanini tasiyan Hatay Arkeoloji Müzesi, ziyaretçilerini bekliyor. Birbirinden farkli eserlerle ziyaretçilerini karsilayan Hatay Arkeoloji Müzesi, gelen konuklarina tarihi yasatiyor.

Dünyanin En Büyük Müzesi Ziyaretçilerini Bekliyor
Çagdas müzeciligin bütün donanimlarina sahip olarak yapilan Hatay Arkeoloji Müzesi’nde, Paleolitik, Neolitik, Kalkolitik, Tunç Çagi, Hitit, Hellenistik, Roma, Dogu Roma, Selçuklu ve Osmanli döneminden pek çok önemli eser yer aliyor. Sergilenen mozaiklerin toplam alani 3 bin 250 metrekareyi bulmasi nedeniyle, dünyanin en büyük mozaiklerinin sergilendigi müze unvanina da sahip olan Hatay Arkeoloji Müzesi detayli islenmis ve benzersiz renkli taslarla çalisilmis mozaik koleksiyonuna sahip.

TBMM Dijital Mecralar Komisyon Baskani, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Hatay Arkeoloji Müzesi’nin ziyaretçilerini bekledigini belirterek, “Hatay Arkeoloji Müzesi salgin sonrasi dönemde ziyaretçilerini bekliyor. Bütün Anadolu’yu ve hemsehrilerimizi müzemizde misafir etmek istiyoruz. Hatay Türkiye’nin açik hava müzesidir, Hatay hikayesi olan sehirlerimizdendir. Turizm gerçekten bacasiz sanayidir ve Türkiye’nin turizmde alacagi çok önemli mesafeler vardir. Dünyanin en büyük mozaik müzesine yapilmasina vesile olan Cumhurbaskanimiza tesekkür ederiz. Bir insan hayatinda Hatay’i en az bir kez görmeli, yemekleri, müzeleri, denizi, daglari, tarihi ören yerleri muhtesem bir yer. Burasi tarihten bu yana dogunun kraliçesi olarak anilan bir yer. Dünyanin ve Türkiye’nin farkli yerlerinden herkesi Hatay’da misafir etmek istiyoruz” dedi.

Hatay’da su anda 5 müze oldugunu ve bir tanesinin daha kisa sürede açilacagini belirten Yayman, “Su anda Hatay’da 5 müze var. Dünyanin en büyük arkeoloji müzesi, Hatay Sehir Müzesi, Necmi Asfuroglu Müzemiz var, Tibbi Aromatik Bitkiler Müzemiz ve Gastronomi Müzemiz var. Bir tane de yeni açilacak Edebiyat Müzemiz olacak. Tabi bu müzelerimiz Antakya’da, ayni sekilde diger ilçelerimizde de müzeler var. Bizim Hatay’i kültür turizminin baskenti haline getirmek gibi bir hedefimiz var” dedi.

Müzeyi farkli illerden gezmeye gelen vatandaslar ise Hatay Arkeoloji Müzesi’ne ilk kez geldiklerini tarih açisindan mutlaka görülmesi gerektigini ve herkesin Hatay’a mutlaka gelmesi gerektigini belirttiler.
Kaynak: İHA