Bursaspor'un Bayragi, Yeni Yildizlari Kesfetmek Için Dünyanin Çesitli Ülkelerinde Dalgalanacak

Bursaspor Futbol Okullari, daha çok yildiz adayina ulasmak için Kuzey Makedonya, Arnavutluk, Sirbistan, Bosna Hersek, Karadag ve KKTC gibi ülkelerde yeni futbol okullari açacak Futbol Okullari Direktörü Aykut Turan:'Bursaspor kültürünü tüm dünyaya yaymak istiyoruz. Sadece Türkiye degil tüm dünya Bursaspor yetistiriciligini konusacak'

SERGEN SEZGIN - TFF 1. Lig ekiplerinden Bursaspor, yeni yildizlari kesfetmek için dünyanin çesitli ülkelerinde futbol okullari açacak.

Son yillarda yasadigi ekonomik sikintilar nedeniyle 2020-2021 sezonunda ligde altyapi agirlikli kadroyla mücadele eden yesil-beyazli takimda, genç oyuncular performansiyla dikkati çekti.

Birçok büyük kulübünün "radarina" takilan yildiz adaylari, Bursaspor Futbol Okullari'ndaki egitimin ardindan "genç oyuncu fabrikasi" Vakifköy Tesisleri'ne gönderilip, profesyonel futbola kazandiriliyor.

Yesil-beyazlilarin organizasyonu, yurt içinde 36 kentin yani sira ve yurt disinda da Hollanda, Almanya, Azerbaycan'da 93 futbol okuluyla faaliyet gösteriyor.

Daha çok genç oyuncuya ulasmayi hedefleyen yesil-beyazlilar, Kuzey Makedonya, Arnavutluk, Sirbistan, Bosna Hersek, Karadag ve Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) gibi ülkelerde de yeni futbol okullari açmaya hazirlaniyor.

- "Balkanlar'da baslattigimiz projeyle ilk okulumuzu Kosova Pristine'de açtik"

Futbol Okullari Direktörü Aykut Turan, AA muhabirine yaptigi açiklamada, önemli bir organizasyonu layikiyla yürütmek için çaba gösterdiklerini söyledi.

Daha önce önemli kulüplerde görev aldigini belirten Turan, yaklasik 1 yildir Bursaspor bayragini zirveye tasimak için yildiz adaylarini yetistirdiklerini dile getirdi.

Bursaspor Futbol Okullarinin, Türkiye'nin hemen hemen her noktasinda faaliyet gösterdigini vurgulayan Turan, söyle devam etti:

"Bursaspor Futbol Okullari, Trabzon'dan Edirne'ye, Van'dan Izmir'e Türkiye'nin her karisinda büyümeye devam ediyor. Bunun yani sira dünyaya yayiliyoruz. Balkanlar'da baslattigimiz projeyle ilk okulumuzu Kosova Pristine'de açtik. Daha önce ilk yurt disi okulunu Hollanda Rotterdam'da açmistik. Balkanlar'dan sonra Almanya'da ve tüm Avrupa'da serüvenimize devam edecegiz. Bursaspor kültürünü tüm dünyaya yaymak istiyoruz. Sadece Türkiye degil tüm dünya Bursaspor yetistiriciligini konusacak."

Turan, Bursaspor'un okullarinda birçok yildiz futbolcunun yetistirildigini anlatti.

Yesil-beyazli takimin altyapisinin belli bölümlerinde yollari kesisen birçok futbolcunun su anda üst düzey liglerde büyük takimlarda forma giydigine deginen Turan, "Fransa'nin Lille takimindan Zeki Çelik, Ispanya'nin Getafe ekibinden Enes Ünal, Fenerbahçe'nin basarili file bekçisi Altay Bayindir, son yillarda çikisini sürdüren Ozan Tufan ve Serdar Aziz, Galatasaray'dan Okan Kocuk gibi yildizlar da bu okullarda egitim gördü. Bursaspor formasi giyen Burak Kapacak, Emirhan Aydogan, Ataberk Dadakdeniz ve Ismail Çokçalis, Almanya'nin Bundesliga ekiplerinden Eintracht Frankfurt'a giden Ali Akman gibi oyuncular da bizim organizasyonumuzdan çikan isimler." diye konustu.
Kaynak: AA