Baskan Alinur Aktas, ULUTEK Teknoloji Sahnesine Konuk Oldu

ULUTEK Teknopark tarafindan düzenlenen ‘Teknoloji Sahnesi’ne konuk olan Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, “Teknolojinin ve sanayinin lokomotif sehri olan Bursa’mizda bu alanda yapilan her faaliyeti destekliyoruz” dedi.

Baskan Alinur Aktas, ULUTEK Teknoloji Sahnesine Konuk Oldu
ULUTEK Teknopark firmalari arasinda bilgi ve deneyimlerin paylasilarak etkilesimin artmasinin hedeflendigi ‘Teknoloji Sahnesi’ programina Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas konuk oldu. Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz’un da katilimiyla ULUTEK Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Irfan KARAGÖZ moderatörlügünde gerçeklesen toplantida Alinur Aktas, Bursa’nin teknolojik yatirimlar açisindan cazibesinin her geçen gün arttigini ifade etti.

Sanayi endeksli büyüyen Bursa’nin tam bir çekim merkezi oldugunu kaydeden Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, “Özellikle hizli sanayilesmeye bagli olarak Bursa, müthis derecede göç aldi. Bu durum; sehrimizin altyapisini, imarini, ulasimini ve bunun gibi birçok unsuru etkiledi. Bunlarin hiçbirini birbirinden ayirmak mümkün degil. Tarihi özellikleri, turizm ile alakali yönü ve diger farkli unsurlardaki özellikleri Bursa’yi diger tüm sehirlerden farkli kiliyor ama burada en fazla ön plana çikan özellik sanayi... Otomotiv, otomotiv yan sanayi, tekstil ve bunlara bagli olarak kimya, makine gibi farkli sektörler ciddi sekilde gelismis durumda. Sanayiyi de bu anlamda tek basina düsünemezsiniz. Özellikle bu son dönemde yüksek teknolojili sanayiyle alakali konular çok ön planda. TEKNOSAB’in, IHA ve SIHA’larin ve yerli otomobilin bu konuya çok etkisi var. Bir de tekstil ile ilgili ‘akilli tekstil’ denilen daha teknolojik altyapi ile tekstil üretiminin daha fazla yayginlastigini görüyoruz. Dolayisiyla bundan sonraki süreçte tamamen isgücüne dayanan, çok katma degeri olmayan tekstil üretiminden ziyade Bursa’daki sanayicilerin çok daha fazla yol alacaklarina inaniyorum. Tabii ULUTEK Teknopark’in muhakkak altyapida çok ciddi etkileri olacagini düsünüyorum” dedi.

11. Kalkinma Plani’nda dikkate alinan sektörlerden Bursa Uludag Üniversitesi’nin iki sektörde yetkin bulundugunu kaydeden Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz da “Bu iki alandan ilki otomotiv malzeme teknolojileri. Istanbul Teknik Üniversitesi ile bizim üniversitemizi bu alanda yetkin bularak sektörle eslestirecekler. Alinan bu karar YÖK Genel Kurul’unda görüsülüp karara baglandiktan sonra Cumhurbaskanligi Bilim Kuruluna ve Cumhurbaskanligi Strateji ve Bütçe Baskanligina gönderilecek. Ayrica Sanayi ve Teknoloji Bakanligi’ndan da sektörle bu üniversitelerin eslestirilmesi istenecek. Ikinci yetkin bulundugumuz alan, gida biyoteknolojisi. Özellikle pandemi döneminde bir kere daha anlasildi ki gida arz güvenligi dünya için önemli bir hadise. Bu konuda Türkiye’de bir numarayiz ve çok güçlüyüz. Üniversitemizi çok daha iyi noktalara getirmenin çabasi içerisindeyiz. Büyüksehir Belediyemiz ile de sürekli dirsek temasi kurarak bu yolda önemli mesafeler kat edecegimizi düsünüyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA