ABD Baskani Biden, Ingiltere Kraliçesi II. Elizabeth Ile Bir Araya Geldi

ABD Baskani Joe Biden, G7 Liderler Zirvesi’nin ardindan Ingiltere Kraliçesi II. Elizabeth ile Windsor Kalesinde bir araya geldi.

ABD Baskani Biden, Ingiltere Kraliçesi II. Elizabeth Ile Bir Araya Geldi
ABD Baskani Joe Biden, göreve baslamasindan bu yana ilk yurt disi ziyaretini G7 Liderler Zirvesi için Ingiltere’ye gerçeklestirdi. Biden, 3 gün süren zirvenin ardindan Ingiltere Kraliçesi II. Elizabeth ile bir araya geldi. Biden ve esi Jill Biden, Ingiltere’nin Berkshire Kontlugundaki Windor Kalesi’ne yerel saat ile 17.00’de geldi.

Kraliçe, Biden ve esini kalenin önündeki bir kürsüde resmi tören ile karsilarken, törende ABD milli marsi çalindi. Biden daha sonra Onur Komutani Subayi, Binbasi James Taylor ve Tümgeneral Christopher Ghika’ya Onur muhafizlarini incelemek üzere eslik etti. Biden, ardindan askeri yürüyüsü izlemek için kürsüye geri döndü.

Askeri yürüyüsün ardindan Biden ve esi ile Kraliçe Elizabeth, Windsor Kalesi’nde çay içmek üzere açik alandan ayrildi. 95 yasindaki Kraliçe daha önce cuma günü Cornwall’da G7 liderleri için düzenlenen bir etkinlikte ABD Baskani Biden bir araya gelmisti.

Elizabeth, Windsor Kalesi’nde su ana kadar 4 ABD Baskanini kabul etmisti. Baskan Biden, Elizabeth tarafindan kabul edilen 13. ABD Baskani oldu.
Kaynak: İHA