ABD Baskani Biden Açiklamasi 'Kraliçe Bana Annemi Hatirlatti'

Aylin Karadeniz

ABD Baskani Biden Açiklamasi 'Kraliçe Bana Annemi Hatirlatti'
MANCHESTER - ABD Baskani Joe Biden, Windsor Kalesi’nde Ingiltere Kraliçesi II. Elizabeth ile görüsmesinin ardindan kraliçenin ona annesini hatirlattigini söyledi.



ABD Baskani Joe Biden ve Esi Jill Biden, Ingiltere’deki G7 Liderler Zirvesi’nin ardindan Ingiltere Kraliçesi II. Elizabeth ile Windsor Kalesi’nde bir araya gelmisti. Baskan Biden ve esi yerel saatle 17.00’de vardiklari Windsor Kalesi’nde gerçeklesen resmi törenin ardindan Kraliçe ile çay içmisti. Biden Kraliçe ile görüsmesinden sonra yaptigi bir açiklamada, “Bana annemin görünüsünü ve cömertligini hatirlatti" ifadelerini kullandi. Biden ayrica, "Kraliçe görüsmek üzere oldugum iki liderin kimler oldugunu sordu. Putin ve Xi Jinping hakkinda bilgi edinmek istedi" dedi.

Biden, Kraliçe Elizabeth ile görüsmelerinin ardindan 95 yasindaki Kraliçe’yi Beyaz Saray’a davet etti. Göreve baslamasindan bu yana ilk yurtdisi seyahatini gerçeklestirerek Ingiltere’ye gelen Biden ve esi, Londra Heathrow Havalimani’ndan NATO Liderler Zirvesi için Belçika’nin baskenti Brüksel’e hareket etti.



KRALIYET PROTOKOLÜNÜ IHLAL ETTI IDDIASI

ABD Baskani Biden Cornwall’daki bir G7 aksam yemegi etkinligine katilirken, Kraliyet Protokolünü ihlal ettigi bildirildi.

Ingiltere basinina göre, Biden’in G7 aksam yemegine katildigi sirada Kraliyet ailesinden sonra gelmesi ile Kraliyet protokolünü ihlal ettigi belirtildi. Biden ve esinin bahsi geçen protokole, Kraliçe’nin oglu Prens Charles, Cambridge Dükü Prens William ve Cambridge Düsesi, Kate’ten 5 dakika sonra geldigi iddia edildi.
Kaynak: İHA