(Özel) Beyoglu'nda Nefes Kesen Müdahale Açiklamasi Polis Canini Hiçe Sayip Hayat Kurtardi

Beyoglu’nda psikolojik sorunlari oldugu ögrenilen bir sahis kendini silahla ayagindan yaraladi. Vatandaslarin ihbari üzerine olay yerine gelen Beyoglu Asayis Büro Amirligi ekipleri canini hiçe sayarak, basina silahi dayayan sahsi bir anlik dalginligindan yaralanip etkisiz hale getirdi. Nefes kesen o anlar IHA kameralarina yansirken, yarali sahis saglik ekiplerinin müdahalesinin ardindan hastaneye kaldirildi.

(Özel) Beyoglu'nda Nefes Kesen Müdahale Açiklamasi Polis Canini Hiçe Sayip Hayat Kurtardi
Olay, dün saat 16.30 siralarinda Beyoglu Kalyoncu Kullugu Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, psikolojik sorunlari oldugu ögrenilen Mahsum P. (33), sokak üzerindeki bir caminin avlusunda sag ayagina tabancayla ates ederek kendisini yaraladi. Sahis ardindan avludaki banka giderek tabancayi basina dayadi. Silah sesini duyan ve sahsi gören vatandaslarin ihbari üzerine olay yerine saglik ve polis ekibi sevk edildi. Kisa sürede olay yerine gelen Beyoglu Ilçe Emniyet Müdürlügü Asayis Büro Amirligi ekipleri, sahsi ikna etmek için çalismalara basladi.



Kahraman polis canini hiçe sayarak müdahale etti

Çalismalar sürdügü esnada sahis tabancayi ayaginin yanina birakarak, polise kendisine yaklasmamasini söyledi.

O esnada sahsin bir anlik dalginliginda faydalanan Beyoglu Asayis Büro Amirligi ekipleri canlarini hiçe sayarak, sahsi tabancayi almasina engel olarak etkisiz hale getirdi. Nefes kesen o anlar ise Ihlas Haber Ajansi kameralarina saniye saniye yansidi. Etkisiz hale getirilmesinin ardindan olay yerine gelen saglik ekipleri, sahsin ayagina ilk müdahaleyi yapti. Müdahale sonrasinda ambulansa götürülen Mahsum P., Taksim Ilkyardim Egitim ve Arastirma Hastanesine kaldirilarak tedavi altina alindi.

Tabancanin namlusuna mermi sürülmüs

Olayin ardindan polis ekiplerinin nezaretinde hastaneye götürülen sahsin tabancasina ise el konuldu. Silahta yapilan incelemede merminin namluya sürüldügü, sarjöründen ise 11 adet mermi oldugu ögrenildi. Tedavisi tamamlanan sahis ifadesinin alinmasi ve adli islemlerinin yapilmasinin ardindan savcilik talimatiyla serbest birakildi. Tabanca ve mermiler ise Kasimpasa Polis Merkezi Amirligine teslim edildi.
Kaynak: İHA