Marmara Denizi'ndeki Müsilaj Uçakla Havadan Görüntülendi

Bursa'dan havalanan uçakla Marmara Denizi üzerinde yapilan uçusta, müsilajin en çok Mudanya, Gemlik Körfezi, Gebze ve çevresi, Istanbul'da Anadolu Yakasi'nin kiyi alanlari ve Adalar civarinda toplandigi görüldü Pilot Burak Yürekli: 'Müsilaj, Marmara Denizi'nde maalesef hepimizin hoslanmadigi bir problem. Belli bölgelerde yogunlasma var. Daha çok su akintisinin olmadigi, körfez gibi alanlarda birikmeler mevcuttu'

BÜSRA NUR YILMAZ-ALI ATMACA - Marmara Denizi'nde etkili olan müsilaj (deniz salyasi), Bursa'dan havalanan uçakla AA tarafindan görüntülendi.

Pilot Burak Yürekli yönetimindeki Uludag Havacilik'a ait TC-UTP tescilli, tek motorlu Aeroprakt-22L2 modeli egitim uçagiyla Yunuseli Havaalani'ndan havalanan AA muhabirinin görüntülerine, Marmara Denizi'ndeki müsilajin son durumu yansidi.

Müsilajin en çok Mudanya, Gemlik Körfezi, Gebze ve çevresi, Istanbul'da Anadolu Yakasi'nin kiyi alanlari ve Adalar civarinda biriktigi, kismen Marmara'nin açiklarini da kapladigi görüldü.

Yalova merkez sahilinde etkisini sürdüren deniz salyasinin, kentin önemli turistik merkezlerinden Çinarcik ve Armutlu ilçeleri ile Esenköy beldesi sahil kesimlerinde rüzgarin da etkisiyle dagildigi kayitlara yansidi.

Izmit Körfezi'nde de yer yer etkili olan müsilajin, Balikesir Bandirma açiklarinda ve Marmara Denizi'nin geneline de parça parça dagildigi gözlemlendi.

- "Darica, Hereke, Eskihisar, Topçular ve Körfez hattinda daha çok yogunlasmalar mevcut"

AA muhabiri ile Marmara Denizi üzerinde yaptigi uçusun izlenimlerini paylasan Pilot Burak Yürekli, uçakla Yunuseli Havalimani'ndan kalkip 3 saati askin bir uçus gerçeklestirdiklerini anlatti.

Kalkistan hemen sonra Mudanya istikametine seyrettiklerini belirten Yürekli, Marmara Denizi üzerinde genis bir hatta uçtuklarini dile getirdi.

Gökyüzünden her seyin daha net görülebildigini aktaran Yürekli, söyle devam etti:

"Müsilaj, Marmara Denizi'nde maalesef hepimizin hoslanmadigi bir problem. Belli bölgelerde yogunlasma var. Genel itibariyla Marmara Denizi'nin açiklari, ortalari daha temizdi. Daha çok su akintisinin olmadigi, körfez gibi alanlarda birikmeler mevcuttu. Istanbul'da Pendik ve Izmit tarafina dogru giden sahil hattinda, Darica, Hereke, Eskihisar, Topçular ve Körfez hattinda daha çok yogunlasmalar vardi. Gemlik Körfezi kiyilarinda da yogunlasma mevcut. Mudanya açiklarinda yine hat hat gözlemledik. Mudanya'nin bati istikameti, Imrali Adasi'nin güneyine dogru Bandirma istikameti de genel olarak temizdi."

Yürekli, Marmara Denizi'nin yakin zamana kadar temiz olduguna deginerek, "Deniz, su anda müsilaj tehlikesiyle karsi karsiya. Tabii hos görüntüler vermiyor yukaridan. Umarim en kisa zamanda çözüm bulunacaktir." ifadesini kullandi.
Kaynak: AA