Istiklal Caddesi'nde Kizilay Sergisi

Bagisçilarindan aldigi destekle 153 yildir ayakta duran Türk Kizilay’i, Beyoglu Belediyesi isbirligiyle Istiklal Caddesi’nde ’Kizilay 153 Yasinda’ sergisini açti. Sergide, Türk Kizilay’in bu zamana kadar yaptigi yardimlarin görselleri sergileniyor.

Istiklal Caddesi'nde Kizilay Sergisi
153 senedir dünyanin dört bir yanindaki mazlumlarin yaninda olan Türk Kizilay’i için Istiklal Caddesi’nde Beyoglu Belediyesi is birligiyle ‘Kizilay 153 Yasinda’ sergisi açildi. Sergide, kurulusundan bu yana dil, din ayrimi gözetmeden 151 ülkede ihtiyaç sahiplerine sefkat elini uzatan Kizilay’in bu zamana kadar yaptigi yardimlarin görselleri sergilendi. 11 Haziran 1868 tarihinde kurulan Türk Kizilay’in, Beyoglu Belediyesi ortakligiyla açtigi ‘Kizilay 153 Yasinda’ sergisinin açilisina Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz, Beyoglu Kaymakami Mustafa Demirelli, Kizilay Genel Baskani Dr. Kerem Kinik, Kizilay Genel Müdürü Dr. Ibrahim Altan ve Kizilay Genel Sekreteri Hüseyin Can katildi.

“Amacimiz, Türk Kizilay’ina vefa borcumuzu yerine getirmek”

Bütün Istanbullulari ‘Kizilay 153 Yasinda’ sergisine davet eden Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz, “Türk Kizilay, bizim tarihimizin gurur tablolarindan biri. Onun Hilâl-i Ahmer’den Türk Kizilay’ina olan hikayesini anlatan bir fotograf sergimiz. Amacimiz, Türk Kizilay’ina olan vefa borcumuzu yerine getirmek. Onu, milletimizin daha iyi tanimasi için elimizden gelen gayreti göstermektir. Dolayisiyla bütün milletimizi bu sergiye davet ediyoruz. Türk Kizilay’inin 153 yillik hikayesini fotograflarla anlatan, nasil, hangi esaslarla kuruldugunu anlatan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Kizilay’ina Hilâl-i Ahmer’i dönüstürmesinin fotografi da bu sergide anlatiliyor” ifadelerini kullandi.

“153 yillik iyilik hikayesi”

Etnik köken, irk, dil, din ayrimi yapilmadan ihtiyaci olanlara yardim edildigini dile getiren Kizilay Genel Baskani Dr. Kerem Kinik ise, “Kesintisiz bir 153 yil iyilik hikayesi. Milletimizin zor zamanlarina, sikintili dönemlerine ama bir taraftan da güzel dayanistigimiz, zorluklarla basa çiktigimiz dönemlere, kilometre taslarina taniklik eden bir merhamet çinari. Bunun hikayesinin bilinmesini arzu ediyoruz. Özellikle gençlerin bilmesini arzu ediyoruz. Çünkü Kizilay dedigimiz bizi biz yapan, millet yapan, degerleri içinde barindiran, kim olduguna bakmaksizin ihtiyaç sahibinin yaninda olan demek. Dünyada bizden yardim isteyen kim varsa elimizi uzatiyoruz. Bu milletimizin çok erdemli bir yönü. Dolayisiyla bunun hikayesini anlatmak istedik” dedi.

Türk Kizilay; ulusal afet yardimlari, kan hizmetleri, uluslararasi yardimlar, sosyal hizmetler, göç ve mülteci hizmetleri, teshis tedavi hizmetleri, mineralli su isletmeleri, egitim ve gençlik hizmetleri alanlarinda faaliyet yürütüyor.

Öte yandan, ‘Kizilay 153 Yasinda’ sergisi, 18 Haziran’a kadar Istiklal Caddesi’nde Istanbullulari bekliyor.
Kaynak: İHA