Huzurun Saglandigi Sirnak'a Ülkenin Her Yerinden Yüzlerce Sporcu Geldi

Son zamanlarda gerçeklestirilen basarili operasyonlarin ardindan huzurun saglandigi Sirnak’ta farkli etkinlikler de yapilmaya baslandi. Kentte düzenlenen Sehr-i Nuh Bisiklet Festivali’ne katilan sporcular, 48 kilometre pedal çevirdikten sonra geldikleri Uludere ilçesi Senoba beldesinde kamp yapip konakladi.

Huzurun Saglandigi Sirnak'a Ülkenin Her Yerinden Yüzlerce Sporcu Geldi
Sirnak’ta Sehr-i Nuh Bisiklet Festivali gerçeklestirildi.

Yüzlerce sporcu, terörden arindirilan kente gelerek turnuvaya katildi.

Sporculari merkezde Vali Ali Hamza Pehlivan karsiladi. Sirnak merkezden Beytüsebap ilçesine bisiklet sürmek için gelen sporcular, Sirnak’tan yola çikip 48 kilometre sonunda Uludere ilçesine bagli Senoba beldesine varip burada konaklamaya karar verdi.

İçel’den gelen Ebru Petek Budur, Senoba’da ilk kamp gecelerini geçirdiklerini söyledi.

Budur, "Ben inanilmaz heyecanliyim. Bölgeye ilk defa geliyorum, çok mutluyum, çok güzel bir dogadayiz. Hem Valilik hem Kaymakamlik hem de Senoba Belediyesi’ne tesekkür ederim. Bugün 48 kilometre bisiklet sürdük. İçel’den geliyorum, yurdun her yerinden birçok arkadasim var. Kadinlar çogunlukta. O açidan da güzel, biz kadinlarin böyle festivallerde özellikle Sirnak gibi herkesin olumsuz yasam sartlarinin oldugunu düsündügü bir noktadayiz. Senoba Belediye Baskani Alihan Babat sag olsun bize her türlü imkani sagladi" dedi.

Adana Bisiklet Dernegi Baskani Tekin Güleken de Sirnak’ta bisiklet festivalini duyar duymaz 45 kisilik bir grupla kente geldiklerini belirtti.

Güleken, "Sirnak’a 45 kisilik bir grupla geldik. Bize bu kamp yerini ayarlayan, organize eden Belediye Baskanimiz Alihan Babat’a çok çok tesekkür ederim" diye konustu.

İçel Bisiklet Dernegi Baskani Süleyman Uygun da, "Senoba Belediye Baskanimiz Alihan Babat’in sundugu imkanlardan dolayi kendilerine çok tesekkür ederim. Konaklama isimizi hallettiler. Senoba’ya gelisimizde el degmemis dogamizi görmek istedik. Kendimizi güvende hissettigimiz için de mutluyuz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA