Filistin Disisleri Bakanligi Açiklamasi Netanyahu, Filistinlilerin Kani Pahasina Kendisini Kurtarmaya Çalisiyor

Filistin Disisleri Bakanligi, Israil Basbakani Binyamin Netanyahu'nun, Filistinlilerin kanini akitarak kendisini suçlu sandalyesinden kurtarmaya çalistigini bildirdi.

Bakanliktan yapilan yazili açiklamada, Netanyahu'nun Bati Seria ve Kudüs'te tansiyonu yükselterek siyasi rakiplerinin hükümeti kurmasina engel olmaya çalistigi kaydedildi.

Açiklamada, "Netanyahu ve ekibi, isgal devletinde sagin ve radikal sagin kalesini müdafaa etmek için 2009'dan bu yana kanli siddet sarmalindan medet umuyor. Netanyahu, Filistinlilerin kani ve Filistin nesillerinin gelecegi pahasina kendisini mahkemede suçlu sandalyesinden kurtarmak için bunlari yapiyor." ifadelerine yer verildi.

Açiklamada Filistinlilerin, Netanyahu'nun sebep oldugu bu kanli olaylarla mücadelede çocuklarindan, mallarindan ve yasantilarindan feragat ederek büyük bedeller ödedigi belirtildi.

Disisleri Bakanligi, Netanyahu liderligindeki Israil hükümetini, Filistinlilere karsi islenen suçlardan sorumlu tuttu ve Israilli yetkililerin isgal altindaki Filistin topraklarinda isledigi suçlardan yargilanmalari için Uluslararasi Ceza Mahkemesi nezdindeki çalismalarina devam ettigini kaydetti.

Gelecek Var Partisi lideri Yair Lapid ve Yamina Partisi lideri Bennett öncülügünde kurulacak koalisyon hükümetinin güven oylamasinin pazar günü yapilmasi planlaniyor.

Lapid, 2 Haziran'da 7 muhalif partiyle koalisyon hükümeti kurma konusunda anlasmisti.

Bennett-Lapid liderligindeki koalisyon hükümeti belirtilen sürede Meclis'ten güvenoyu alirsa Israil'de Mart 2009'dan bu yana basbakanlik koltugunda oturan Netanyahu dönemi bitecek. Bunun olmasi durumunda Netanyahu'nun hakkindaki yolsuzluk suçlamalariyla ilgili yargilama sürecinin hizlanacagi ve hapse girebilecegi öngörülüyor.

Netanyahu, yolsuzluk, rüsvet ve görevi kötüye kullanma suçlamasiyla üç ayri yolsuzluk dosyasindan yargilaniyor.

Kaynak: AA