'Cep Herkülü' Naim Süleymanoglu'nun Ismi Edirne'de Caddeye Verildi

CHP Genel Baskan Yardimcisi ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak: 'Naim Süleymanoglu sadece bizim degil dünyanin da bir degeridir.'

Türk ve dünya spor tarihine adini altin harflerle yazdiran "Cep Herkülü" lakapli milli halterci Naim Süleymanoglu'nun adi Edirne'de caddeye verildi.

Fatih Mahallesi'nde Edirne Olimpik Yüzme Havuzu önündeki kavsakta düzenlenen törende saygi durusunda bulunuldu, Istiklal Marsi okundu.

CHP Genel Baskan Yardimcisi ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, törende yaptigi konusmada, Naim Süleymanoglu'nun 1986'da Bulgaristan'daki baskici rejimden kaçarak ata topraklarina döndügünü hatirlatti.

Süleymanoglu'nun Türkiye'ye getirilmesini saglayan dönemin basbakani, 8. Cumhurbaskani Turgut Özal'i rahmetle andigini belirten Öztrak, "Naim 1998'de olimpiyat sampiyonu oldugunda yendigi sadece rakipleri degildir. Dünyadaki tüm baskici rejimlerdir. Milletlerin erdemleri, azmi ve kararliligi tarihe Naim gibi evlatlariyla naksolunmustur. Naim Süleymanoglu sadece bizim degil dünyanin da bir degeridir." diye konustu.

11 Temmuz'da Bulgaristan'da yapilacak genel seçimlere de deginen Öztrak, oy kullanma hakki olan çifte vatandaslarin seçimlerde mutlaka sandik basina gitmesi gerektigini vurguladi.

CHP Genel Baskan Yardimcisi Muharrem Erkek de Süleymanoglu'nun büyük bir kahraman oldugunu belirterek, "Süleymanoglu'nu izlerken sunu hissediyordum. O bence halter kaldirmiyordu, insan hak ve özgürlükleri için baris için kardeslik için dünyayi kaldiriyordu. Büyük bir mesaj veriyordu dünyaya Naim." dedi.

Edirne Belediye Baskani Recep Gürkan, Naim'in Bulgaristan'daki dönemin totaliter rejiminin baskilarina karsi koyarak Bulgaristan Türklerinin umudu oldugunu dile getirdi.

Konusmasi sirasinda duygulanan Naim Süleymanoglu'nun kardesi Muharrem Süleymanoglu ise her Türk gencinin "Cep Herkülü" gibi davasi pesinde kosarak onu örnek almasi gerektigini dile getirdi.

Konusmalarin ardindan Naim Süleymanoglu Caddesi'nin açilisi yapildi.

Törene Bulgaristan'da Türklerin yogun yasadigi Kircaali'nin Mestanli Belediye Baskani Ilknur Kazim, siyasi parti ve sivil toplum kurulusu temsilcileri ile Bulgaristan'dan gelen dernek temsilcileri ile üyeleri katildi.

Kaynak: AA