Çekmeköy'de Asayis Uygulamasinda 49 Kisi Gözaltina Alindi

Çekmeköy'de yapilan asayis uygulamasinda haklarinda çesitli suçlardan hapis cezasi ve aranmasi bulunan, üzerinde suç unsuruna rastlanan 49 kisi yakalandi.

Istanbul Güven Timleri ve Önleyici Hizmetler Sube Müdürlügü ekipleri, dün ilçede asayis uygulamasi gerçeklestirdi.

Ilçede 8 ayri noktada gerçeklestirilen denetimlerde, 20 bin 812 kisinin Genel Bilgi Taramasi (GBT) kontrolü yapildi.

"Hirsizlik" ve "kapkaç" gibi 6 ayri suçtan 10 yil 9 ay kesilmis hapis cezasi bulunan Hanifi T., "nitelikli yagma" gibi 4 ayri suçtan 23 yil 1 ay kesilmis hapis cezasi bulunan Mehmet S.S. ve sahte kimlik kullandigi tespit edilen bir süpheli ve çesitli suçlardan aranmasi bulunan ile üzerinde suç unsuruna rastlanan 46 kisi yakalandi.

- "Bebe bisküvisi" kutusunda uyusturucu madde ele geçirildi

Uygulama kapsaminda, 1190 araç denetlenirken 2 ruhsatsiz tabanca bulunduran araç sürücüsü hakkinda adli islem yapildi.

Ekipler, durdurduklari bir ticari takside yolcu olarak bulunan Mohammedbaqer Y.A.'nin süpheli davranislarda bulunmasi üzerine üst ve yanindaki posette arama yapti.

Süphelinin yaninda bulunan posetteki bebe bisküvisi kutusunda 1 kilo 213 gram esrar ele geçirildi. Süpheli, Mohammedbaqer Y.A. gözaltina alindi.

Durdurulan bir baska ticari takside ise 2 yolcuya ait posette 649,91 gram esrar ve 16 gram metamfetamin ele geçirildi. Süpheliler Muhammed K. ve Musa T. de gözaltina alindi.

Ayrica, ilçede bulunan 12 metruk bina ve 36 çocuk parki kontrol edildi. Uyusturucu madde bulundurma suçundan 8 süpheli gözaltina alindi. Emniyetteki islemleri tamamlanan süpheliler adliyeye sevk edildi.

Kaynak: AA