Bibliyofil'de Bir Osmanli Aydini Portresi 'Suyu Arayan Adam'

Eskisehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kurumsal Iletisim Uygulama ve Arastirma Merkezi tarafindan üniversitenin resmi sosyal medya kanali için hazirlanan video içerigi Bibliyofil’in son bölümüne Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü ögretim üyesi Prof. Dr. Fahri Yetim katildi.

Bibliyofil'de Bir Osmanli Aydini Portresi 'Suyu Arayan Adam'
Çok sayida önemli biyografi kaleme alan Sevket Süreyya Aydemir’in otobiyografisi olan “Suyu Arayan Adam” eserini anlatan Prof. Dr. Fahri Yetim, eserin yakin tarihimiz için önemli bir kaynak oldugunu kaydetti.

Yazarin Balkanlarda baslayan hayati ile birlikte Osmanli Devleti’nin son yillarini, Kurtulus Mücadelesini ve Cumhuriyet’in kurulusunu pek çok farkli anekdotla okumamiza olanak sagladigini belirtti.

Prof. Dr. Yetim kitabi ve Aydemir’in hayatini bes asamada inceleyerek bunlari “Imparatorluk masali, hürriyet sarhoslugu, turan hayali, komünizm ideali ve Kemalizm realitesi” olarak siraladi. Bunlarin pek çok Osmanli aydinlarinin geçtigi asamalar oldugunu ifade eden Prof. Dr. Yetim, kitabin yalnizca bireysel olarak yazar Aydemir’in hayatini degil 50 yillik genis ve önemli bir tarihi ele aldigina dikkat çekti.
Kaynak: İHA