Aksaray'da' Yeni Nesil Bisiklet Sistemi Projesi' Hayata Geçirildi

Aksaray Bisiklet Festivali, “Yesil bir Aksaray için pedalliyoruz” slogani ile basladi. Festivalde, Aksaray Belediyesi tarafindan yürütülen ve Türk Telekom is birligi ile sürdürülen, Yeni Nesil Bisiklet Sistemi Projesi hayata geçirildi.

Aksaray'da' Yeni Nesil Bisiklet Sistemi Projesi' Hayata Geçirildi


Aksaray Belediyesi, “1’inci Aksaray Bisiklet Festivali” düzenledi.

Belediye, festivalin baslamasiyla birlikte, Türkiye’nin dijital dönüsüm yolculuguna liderlik eden Türk Telekom is birligi ile sürdürülen Yeni Nesil Bisiklet Sistemi Projesi’ni de hayata geçirdi. Festivalin açilisina Aksaray Belediye Baskani Dr. Evren Dinçer, Aksaray Vali Yardimcisi Yasin Ardiç ile Aksaray Gençlik ve Spor Il Müdürü Aslan Yildiz katildi.



Saglikli ve çevre dostu bir ulasim alternatifi

Verilen bilgiye göre, akilli ulasim sistemleri ile akilli sehir çözümlerini entegre edip yasam kalitesi yüksek ve güvenli sehirler olusturulmasina katki saglayan Türk Telekom, bu sistemler ile trafikteki zaman kaybini, kaza sayisini ve yol çalismalarindan kaynaklanan gecikmeleri büyük oranda azaltiyor. Aksaray Belediyesi de Türk Telekom is birligi ile kullanima sundugu Yeni Nesil Bisiklet Sistemi Projesi kapsamindaki hizmetlerle; saglikli ve çevre dostu bir ulasim alternatifi sunuyor. Yeni Nesil Bisiklet Sistemi Projesi ile vatandaslarin bisiklet kiralamasi ve en yakin noktaya kiralanan bisikleti iade etmesi mümkün olacak. Ulasimda saglanan bu çevreci ve modern yaklasim ile vatandaslar saglikli, sürdürülebilir çözümlere yönlendiriliyor.

Bisiklet park noktalari takip edilecek

Yeni Nesil Bisiklet Sistemi Projesi, ilk etapta 9 adet Akilli Bisiklet Istasyonu ve 100 adet Akilli Bisiklet ile faaliyet gösterecek. Zamanla kullanimin, istasyon ve bisiklet sayilarinin artirilmasi beklenen projede; bisiklet park noktalarinda 3G/4G, Ethernet ve Wifi üzerinden haberlesebilecek ve Akilli Bisiklet istasyonlari kameralar ile de takip edilecek.

Kare kodla bisiklet kiralama imkâni

Esnek bir yapiya sahip olan sistem, kolaylikla istasyon ekleme ve yer degisimi olanaklari sunuyor. Mobil uygulama üzerinden bisiklet kiralama, kullanim geçmisi takibi ve en yakin park noktalarinin dolulugu ile ilgili tespit yapilabilen sisteme toplu tasima karti entegre edilebilecek ve bu kart üzerinden bisiklet kiralama hizmeti verilebilecek. Yeni Nesil Bisiklet Sistemi Projesi’nde hem kredi karti ile hem de park üniteleri üzerinde bulunan kare kod ile bisiklet kiralama yapilabilecek.
Kaynak: İHA