AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Yazici, Rize-Artvin Havalimaninin Yil Sonunda Açilacagini Bildirdi

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hayati Yazici, yilda 3 milyon yolcu tasima kapasitesine sahip Rize-Artvin Havalimani'nin bu yil sonunda hizmete açilacagini söyledi.



Derepazari ilçe merkezindeki restoranda partisinin yöneticileri ile bir araya gelen Yazici, kentte devam eden yatirimlar hakkinda bilgi aldi.

Yazici, basina kapali gerçeklestirilen toplantinin ardindan, AK Parti Rize Il Baskani Ishak Alim ile esnafi ziyaret etti.

Hayati Yazici, AA muhabirine, iki günlük Rize programi kapsaminda Millet Bahçesi ve Organize Sanayi Bölgesini inceleme firsati buldugunu belirtti.

Rize-Artvin Havalimani insaati ile dünyaca ünlü Ayder Yaylasi'ndaki yöresel mimariye özgü kentsel dönüsümün hizla devam ettigini vurgulayan Yazici, bunlarin çok degerli yatirimlar oldugunu ifade etti.

Yazici, Rize-Artvin Havalimani'nin Türkiye'nin denize dolgu ikinci havalimani olacaginin altini çizerek, "Çok etkin bir islev görecek. Yilda 3 milyon yolcu tasima kapasiteli bir havalimani. Hem ulasimi rahatlatacak hem de havalimaninin tamamlanmasi ile bölgenin çok özgün cografi yapisi, yayla turizmi ve akarsulari itibariyle hem iç turizm hem dis turizm potansiyeli bakimindan bölgeye büyük katki saglayacak. Bu yil sonu insallah hizmete açilacak." dedi.

- "Fazla geciktirmeden Ayder'in dönüsümünü saglayacagiz"

Ayder Yaylasi'nin ise turizm için marka deger olduguna dikkati çeken Yazici, "Kontrolsüz bir sekilde büyüyor ve gelisiyordu. Onun önüne geçildi." diye konustu.

Yazici, çalismalarin Çevre ve Sehircilik Bakanligi ile TOKI tarafindan gerçeklestirildigini, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in da dogrudan dogruya büyük projelerle ilgilendigini, takip ettigini dile getirerek, su degerlendirmede bulundu:

"TOKI bir proje dahilinde Ayder'in güzellestirilmesi, o kötü yapilardan arindirilmasi, doga ile uyumlu sekli alacak içerikte bir proje için çalismalara devam ediyor. Bir taraftan da insa faaliyetleri devam ediyor, otopark ve oradaki konaklama üniteleri. Insallah fazla geciktirmeden Ayder'in dönüsümünü saglayacagiz. Bir marka turizm merkezi olarak hem yerli hem dis turistlerin hizmetine sunacagiz."

Hayati Yazici, Çayeli ilçesinde de çesitli ziyaretlerde bulundu, vatandaslarla bir araya geldi.

Kaynak: AA