Yozgat'ta Nisan Ve Mayis Ayinda En Çok Kitap Okuyan Ögrenci Ve Veliler Ödüllendirildi

Yozgat Valiligi ve Il Milli Egitim Müdürlügünce hazirlanan "OkuYoz Projesi" kapsaminda nisan ve mayis ayinda en çok kitap okuyan ögrenci ve velilere ödül verildi.

Valilik Konferans Salonunda düzenlenen törende konusan Vali Ziya Polat, okumaya sadece ögrencilerin degil anne ve babalarin da katilmasini istediklerini söyledi.

Projeye ailelerin de dahil edildigini ifade eden Polat, "Su ana kadar il genelinde 65 bin kitap okundu. Amacimiz, okuma aliskanligini ana sinifindan itibaren çocuklara vermek ve bunu hayat boyu devam ettirmesini saglamaktir. Okullarimizda egitim kalitesinin iyi olmasi, çocuklarin hem akademik hem de manevi yönden gelismesini saglamak, devletine, milletine, ezanina, bayragina saygili yetistirmek için projelere agirlik veriyoruz." dedi.

AK Parti Yozgat Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Baskani Bekir Bozdag da OkuYoz Projesi'ni hazirlayan ve destek olanlara tesekkür etti.

"Her isin basi insandir, insani yücelten ise onun sahip oldugu güzel niteliklerdir. " diyen Bozdag, söyle devam etti:

"Bunun basinda da bilgi, ilim, ahlak gibi yüksek degerler gelmektedir. Gelecegimizin teminati yavrularimizi okumayla ilgili bir projenin parçasi olduklari için kutluyorum. Gelecek okuyanlarin, bilgiyi rehber edinenlerin omuzlarinda yükselecektir. Güç bilgidedir, bilgiden daha büyük güç hiçbir yerde yoktur. Bizim bilgimiz ne kadar çok olursa kendi gücümüzle, ailemize, ilimize, ülkemize katkimiz da o kadar güçlü olur. Yavrularimiz arasindan insallah ileride Türkiye'ye cumhurbaskani, bakan, milletvekili olacak, dünya çapinda Aziz Sancar gibi bilim insani olacak, nice yavrularimizin çikacagina yürekten inaniyorum."

Konusmanin ardindan ilkokul, ortaokul, lise ve veliler kategorilerinde en çok kitap okuyarak dereceye girenlere ödül verildi.

Törene, Belediye Baskani Celal Köse, Cumhuriyet Bassavcisi Hasan Uçak, Agir Ceza Mahkemesi Baskani Arif Hamdi Sazak, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadag, daire müdürleri, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri, ögrenci ve veliler katildi.

Kaynak: AA