Toplam Ciro Endeksi Nisanda Yillik Bazda Yüzde 96,9 Artti

Takvim etkisinden arindirilmis sanayi, insaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, nisanda geçen yilin ayni ayina göre yüzde 96,9 artis gösterdi.

Türkiye Istatistik Kurumu (TÜIK), nisan ayina iliskin ciro endekslerini açikladi.

Buna göre, mevsim ve takvim etkisinden arindirilmis toplam ciro endeksi nisanda aylik bazda yüzde 1,8 azaldi.

Takvim etkisinden arindirilmis sanayi, insaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, nisanda geçen yilin ayni ayina kiyasla yüzde 96,9 yükseldi.

- Sanayi ve insaat endeksleri

Sanayide takvim etkisinden arindirilmis ciro endeksi, nisanda yillik bazda yüzde 120,4 artis kaydetti. Mevsim ve takvim etkisinden arindirilmis sanayi ciro endeksi de nisanda bir önceki aya göre yüzde 3,9 yükseldi.

Insaat sektöründe takvim etkisinden arindirilmis ciro endeksi, nisanda geçen yilin ayni ayina göre yüzde 55,9 artis gösterdi. Mevsim ve takvim etkilerinden arindirilmis insaat ciro endeksinde bir önceki aya göre yüzde 0,1 düsüs gerçeklesti.

- Ticaret ve hizmet endeksleri

Takvim etkisinden arindirilmis ticaret ciro endeksi, nisanda geçen yilin ayni ayina göre yüzde 92,5 deger kazandi. Mevsim ve takvim etkilerinden arindirilmis ticaret ciro endeksi ise bir önceki aya göre yüzde 5,4 azaldi.

Hizmet sektöründe takvim etkisinden arindirilmis ciro endeksi, nisanda yillik bazda yüzde 77,6 artarken mevsim ve takvim etkilerinden arindirilmis hizmet ciro endeksi bir önceki aya göre yüzde 2,7 geriledi.

Kaynak: AA