TESK, Kovid-19 Asisi Için Farkindalik Kampanyasi Baslatiyor

Haziran sonu itibariyla ülke genelinde TESK'e bagli tüm is yerleriyle ticari araçlara brosürler asilarak 'Ben Asimi Oldum, Ya Siz?', 'Asi Hayat Kurtarir' sloganlariyla esnaf ve sanatkarlarla tüm vatandaslar asi olmaya tesvik edilecek TESK Genel Baskani Bendevi Palandöken: 'Bilim insanlarinin görüs ve düsünceleri dikkate alinarak hayati güvende yasamak için mutlaka asi olunmali'.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlari Konfederasyonu (TESK), 82 birlik, 13 mesleki federasyon ve 3 bin 200 odasiyla yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsaminda asi için farkindalik kampanyasi baslatiyor.

TESK'ten yapilan açiklamaya göre, ülke genelinde 2 milyonu askin esnaf ve sanatkarin çati kurulusu olan Konfederasyona bagli tüm is yerleriyle ticari araçlara haziran sonu itibariyla brosürler asilarak "Ben Asimi Oldum, Ya Siz?", "Asi Hayat Kurtarir" sloganlariyla esnaf ve sanatkarlarla tüm vatandaslar asi olmaya tesvik edilecek.

Açiklamada görüslerine yer verilen TESK Genel Baskani Bendevi Palandöken, Kovid-19 ile mücadele kapsaminda maske, mesafe ve hijyen kurallarina uymanin yani sira asi olmanin virüsten korunmada büyük bir kalkan olduguna dikkati çekti.

Palandöken, bazi vatandaslarin asiyla ilgili yanlis önyargilara sahip oldugunu göz önünde bulundurarak asinin virüsten korunmadaki yeri ve önemini anlatmak adina ülke genelindeki tüm is yerlerinde farkindalik kampanyasi baslattiklarini belirterek, su ifadeleri kullandi:

"Bu kapsamda TESK olarak tüm sektörlerdeki is yerlerimize ve ticari araçlara göndermek için afis bastirdik. Asinin güvenli oldugunu, vatandasin asidan korkmamasi gerektigini vurgulayarak ülke genelinde asi olmayan tek bir vatandasimizin bile kalmamasi için kampanyamizi ay sonuna kadar baslatmis olacagiz."

Salginin basindan bu yana esnaf ve sanatkarlarla tüm vatandaslarin verdigi mücadelenin asi sayesinde zaferle sonuçlanmasi gerektigini vurgulayan Palandöken, sunlari kaydetti:

"Vatandaslarimiz asi konusunda agizdan agiza dolasan bilgi kirliligine asla kulak asmamali. Bilim insanlarinin görüs ve düsünceleri dikkate alinarak hayati güvende yasamak için mutlaka asi olunmali. Hastalanma oranlari ve vaka sayilarindaki düsüs, bir buçuk yildir verdigimiz mücadelede artik basariya ulasacagimizin sinyali. Salgindan kurtularak ülkece huzura kavusmak için tüm vatandaslarimiz sirasi geldiginde asisini olmali."
Kaynak: AA