TAF Baskani Çintimar Açiklamasi 'Inaniyorum Ki 20'Ye Yakin Atletimiz Olimpiyat Vizesi Alacak'

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Baskani Fatih Çintimar, Erzurum'da yarin baslayacak 6. Sprint Relay Cup ve Balkan Bayrak Sampiyonasi'nda atletlerin, erkekler 4x100 ve 4x400 metrede olimpiyat kotasi alabilmek için piste çikacaklarini söyledi.

Fatih Çintimar, eski Spor Genel Müdürü olan Kastamonu'nun Abana ilçesi belediye baskani Yunus Akgül ile birlikte Dogu Anadolu Gazeteciler Cemiyetini (DAGC) ziyaret etti.

Çintimar, ziyarette yaptigi açiklamada, Erzurum'da yarin baslayip iki gün sürecek Sprint Relay Cup ve Balkan Bayrak Sampiyonasi'nin, Tokyo Olimpiyatlari hedefi bulunan sporcular için kritik oldugunu dile getirdi.

Erzurum'da yarislar öncesi nefeslerin tutuldugunu belirten Çintimar, "Cumartesi ve pazar günü yapilacak yarislara 8 ülkeden 100'den fazla atlet katilacak. Birkaç ülke ile bazi sporcular Kovid-19 nedeniyle yarislara katilamayacak." ifadelerini kullandi.

"Türk sporculari, Tokyo'da yarismak için sansimizin devam ettigi erkekler 4x100 ve 4x400 metre yarislarinda olimpiyat kotasini Erzurum'da netlestirmek için piste çikacak." diyen Çintimar, "Yüksek rakimda yer aldigi için sprint branslarinda elverisli kosullar saglayan Erzurum'da, geçtigimiz yillarda 100 metre de dahil olmak üzere birçok Türkiye rekoru kirilmisti. Yarismalarda millilerin bu yilki ana hedefi, ayni zamanda Balkan Bayrak Sampiyonasi'na da dahil olan 4x100 ve 4x400 metre branslarinda olimpiyat kotasini elde etmek olacak. Inaniyorum ki 20'ye yakin atletimiz olimpiyat vizesi alacak." seklinde konustu.

DAGC Baskani Feridun Fazil Özsoy da Çintimar ve Akgül'ün ziyaretlerinden memnun olduklarini diye getirip, atletizm yarislarina katilan sporcu ile ülkelere basari diledi.

Kaynak: AA