Sevilen Çizgi Romanlar Bir Otobüste Toplandi

Esenler Belediyesi “Gezici Çizgi Roman ve Karikatür Kütüphanesi”ni Istanbullularin hizmetine sundu. Sanatseverleri çizgi romanin eglenceli dünyasina götüren otobüs, sehrin meydanlarinda meraklilariyla bulusuyor.

Sevilen Çizgi Romanlar Bir Otobüste Toplandi


Esenler Belediyesi “Gezici Çizgi Roman ve Karikatür Kütüphanesi”ni Istanbullularin hizmetine sundu. Otobüsün içerisinde Tarkan, Redkit, Yüzbasi Volkan, Kara Murat gibi karakterlerin yer aldigi 2 bin adet çizgi roman eseri bulunuyor. Renkli etkinliklere sahne olan otobüsün etrafinda okuma etkinligi gerçeklestirilerek çocuklarla çizgi atölyesi yapildi. Etkinlikte çocuklar, birbirinden farkli çizgi roman karakterleri figürleriyle fotograf çektirerek mutlu anlarini kaydetti.

Katilimcilara çizgi roman karakterli tisörtler hediye edildi. Sanatseverleri çizgi romanin eglenceli dünyasina götürecek otobüs, sehrin meydanlarinda meraklilariyla bulusacak.

“Amacimiz çocuklarin okuma aliskanligi kazanmasi”

Etkinlige katilan Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, çizgi romanlarin okuma hayatinda önemli yeri oldugunu dile getirerek, “Hepimizin çocuklugunda iz birakan çizgi romanlar vardir bu çizgi roman hikayelerinin özellikle devam etmesi çocuklarimizla bulusmasini arzu ediyoruz çünkü insanda okuma kültürünün oturmasi ve okuma aliskanliginin hizlanmasinda çok önemli bir katkisi oldugunu düsünüyorum. Kültür otobüsü olarak Okur Gezer otobüsü olarak dizayn edildi. Esenler’in bütün mahallelerinde, Istanbul’un meydanlarinda binlerce çizgi roman hikayeleriyle beraber Istanbul ve Esenler’in çocuklariyla bulusacak. Çocuklarimiz bunlari okuyorlar tabi bu okuma sonrasinda en fazla okuyanlar, en fazla basariya ulasanlar degisik ödüllerle taçlandirilacaklar. Buradaki tek amacimiz sudur; çocuklarimizin gerçekten okuma aliskanligi kazanmasinda bir mesafe kat etmesini arzu ediyoruz, geleneksel olarak hepimizin zihninde var olan o çizgi romanlarin çocuklarimiz için vazgeçilmez olmasini arzu ediyoruz, hele hele çocuklarimizin bugün için yazilmis çizgi roman kahramanlariyla tanismasini istiyoruz” ifadelerini kullandi

“Çok mutlu oldum”

Kitap okumayi çok sevdigini belirten Kemal Kumasoglu, “Güzel bir etkinlik oldu bizim için artik yürüyen bir kütüphanemiz var böyle etkinliklerin olmasi bizi çok mutlu ediyor” dedi.

Kaynak: İHA