Sanliurfa Valisi Abdullah Erin, Resulayn'da Yasayan Süryani Cemaati Temsilcileriyle Bir Araya Geldi

Sanliurfa Valisi Abdullah Erin, Baris Pinari Harekati ile terörden arindirilan Suriye'nin Resulayn kentinde yasayan Süryani cemaati temsilcileriyle bir araya geldi.

Valilikten yapilan açiklamaya göre, bir süre önce Vali Erin'i ziyaret eden Diyarbakir ve Mardin Metropoliti Saliba Özmen, Resulayn'da yasayan Süryani cemaati temsilcilerinin yasadiklari sorunlari iletti.

Bunun üzerine Erin ve Özmen, Resulayn'da yasayan Süryani cemaati temsilcileri ve bölgede görevli Türk güvenlik güçleri yetkilileri ile yerel yöneticilerin katilimiyla Resulayn'da toplanti gerçeklestirdi. Toplantida Süryaniler yasadiklari sorunlari ve taleplerini Vali Erin'e iletti.

Açiklamada görüslerine yer verilen Erin, önemli bir istisare toplantisi gerçeklestirdiklerini belirterek, ???????çözülmeyecek sorun olmadigini, istisare ve kararlilikla tüm sorunlarin üzerine gideceklerini kaydetti.

Yasanan sikintilarin büyük kisminin sadece Süryani vatandaslarin degil, bölgede bulunan tüm halkin ortak sorunu oldugunu ve bu sorunlari çözmek için büyük çaba gösterdiklerini kaydeden Vali Erin, görüsmede tarimsal faaliyetler ile diger konulari ele aldiklarini ifade etti.

Vali Erin ayrica Resulayn Süryani Ortodoks Kilisesi ile Resulayn Halk Egitim Merkezini de ziyaret etti.

Kaynak: AA