Kibris Gazisi Merhum Sükrü Tandogan'in Anisina Düzenlenen Bisiklet Turu Ekibi Düzce'ye Ulasti

KKTC'nin kurulusunun 37'nci yil kutlama törenleri sirasinda geçirdigi kaza sonucu vefat eden eski Türkiye Muharip Gaziler Dernegi Baskani ve Kibris Gazisi emekli Piyade Kidemli Albay Sükrü Tandogan'in anisina bisiklet turu düzenleyen ekip Düzce'ye geldi.

KKTC'nin 37'nci kurulus yil dönümü ile Maras bölgesinin açilis töreni sirasinda geçirdigi kazanin ardindan hayatini kaybeden Tandogan anisina Pendik'te baslayan bisiklet turunun katilimcilari, organizasyonun 2. gününde Düzce'ye ulasti.

Yaklasik 200 kilometre pedal çeviren bisikletli grup, Düzce Anitpark Meydani Atatürk Aniti önünde toplandi.

Burada gazetecilere açiklama yapan tur sorumlusu ve Türkiye Muharip Gaziler Dernegi üyesi Ali Güngör, aksam saatlerinde Bolu'da olmayi planladiklarini aktararak, "Degerli komutanimiz ayni zamanda benim bölük komutanimdi. Benim için anlatilmayacak kadar degerli bir yerde. Ben de böyle bir organizasyon düsündüm ve arkadaslarima teklif ettim. Kabul görünce organize olup yola koyulduk." diye konustu.

Sükrü Tandogan'in kizi Gülfem Tandogan da turlarinin devam ettigini dile getirerek, "Her çevrilen pedalin babamin ruhuna gittigine inaniyoruz. Bu organizasyon bizi çok etkiliyor. Babam için layikiyla bir tören yapamamistik, pandemi nedeniyle. O simdi kendine deger veren insanlari umarim görüyordur. Bizimle onur duydugunu düsünüyorum. Bir amaç, bir ülkü, bir sorumluluk sahibi bir komutandi. Bu organizasyonun, ailesi olarak yüregimize dokundugu söylemek isterim. Babamin adini da her lokasyonda duyurmak bize övünç veriyor." ifadelerini kullandi.

Bisiklet turuna katilan ekip, daha sonra Bolu'ya hareket etti.

Kaynak: AA