Karalar Açiklamasi 'Adana Vitese Takti Gidiyor'

Adana Büyüksehir Belediyesi Baskani Zeydan Karalar, pes pese açilislar, hizmetler gelecegini müjdeleyerek, “Adana vitese takti gidiyor. Pandemide durmadik, durmak bize yakismaz” dedi.

Karalar Açiklamasi 'Adana Vitese Takti Gidiyor'
Adana Büyüksehir Belediyesi tarafindan özel gereksinimli çocugu bulunan ebeveynlerin, ihtiyacini karsilamak üzere hazirlanan Ismetpasa Mahallesi’nde bulunan Engelli Çocuk Mola Evi’nin açilisi gerçeklesti.

5-10 yas arasi engelli çocugu bulunan ebeveynlerin gün içinde çesitli islerini halledebilmelerine olanak tanimak amaciyla yapilan tesiste, özellikle annelerin gün içinde 3 saatligine çocuklarini gönül rahatligiyla birakip, kendi ihtiyaçlarini karsilayabilmelerine imkan saglayacak. Engelli Çocuk Mola Evi’nde Adana Büyüksehir Belediyesi’nin uzman personeli görev yapacak. Tesiste, 2 etkinlik odasi, 1 oyun odasi, 1 dinlenme odasi, 1 idari oda bulunuyor.

Açilis töreninde konusan Baskan Zeydan Karalar, dünya nüfusundaki engelli oraninin yüzde sekiz-sekiz buçuk oldugunu, Adana’da bu oranin yüzde on dört-on dört buçuga çiktigini belirterek, özel gereksinimi olan çocuk ve gençlerin yüzde 90-95 oraninda annelerinin yaninda oldugunu kaydetti.

Baskan Karalar, “Özel gereksinimi olan çocuga sahip anneler bir yere gitmek istediginde, çocuklarini birakabilecekleri bir tesis yok. Söz konusu annelerimiz, yavrularini Çocuk Mola Evi’ne gönül rahatligiyla birakabilecekler ve isleri bittiginde gelip alabilecekler” dedi.

Mola Evi’nin bir baslangiç oldugunu ve ardindan Engelli Yasam Merkezi açacaklarini müjdeleyen Baskan Karalar, “Böylece engelli çocugu olan annelerimiz iki üç günlügüne çocuklarini birakip güç toplayarak, isterlerse tatillerini yaparak motivasyonlarini yeniden kazanacaklar. Ayrica Yasli Yasam Merkezi de açacagiz. Bunlar bizim sosyal hizmet projelerimiz. Sosyal Demokratlar olarak Sosyal Belediyecilik anlayisiyla hareket ediyoruz. Önce insan, ekmek, baris diyoruz. CHP’li büyüksehir, il ve ilçe belediye baskanlarimiz Türkiye’nin dört bir yaninda korona virüs salginina ragmen harikalar yaratiyorlar. Kisitli imkanlara ragmen vatandasa nasil daha iyi hizmet edebilecegimizin pesindeyiz. Bu yüzden CHP’li belediyelerle ilgili halkin memnuniyeti artiyor. Bu durum bizi çok mutlu ediyor ancak ayni zamanda sorumlulugumuzu büyütüyor” diye konustu.

Pandemi döneminde halk sagligi açisindan kalabalik toplantilar yapmaktan kaçindiklarini anlatan Karalar, önümüzdeki süreçte vatandasla daha sik bulusacaklarini kaydetti.

1 ay içinde 14 açilis yapacaklarini duyuran Baskan Zeydan Karalar, sunlari söyledi:

“Pes pese açilislar hizmetler geliyor. Adana vitese takti gidiyor. 12 kres sözümüz var. semt merkezleri yapacagiz. Pandemide durmadik, durmak bize yakismaz.”

Açilisa katilan CHP Kadin Kollari Genel Baskani Aylin Nazliaka da, tesisin önemine deginerek, “Biz zaten Zeydan Baskani böyle güzel islerle taniyor, biliyoruz. Adana’nin medari iftiharina halkimiz adina ben de tesekkür ediyorum. Belediyelerimiz bizleri gururlandirarak iyi islere imza atmaya devam ediyorlar. Bizim belediyecilikteki 7 temel ilkemizi en iyi sekilde uyguluyorlar” dedi.

Kaynak: İHA