Kaleseramik, Degisen Tüketici Aliskanliklarina Yenilikçi Yanitlar Vermeyi Sürdürüyor

Kaleseramik Pazarlama Direktörü Zeliha Özay Yurdatap: 'Pandemi ile birlikte bu yil hayatimiza çok farkli tasarim ögeleri girdi. Bir tarafta çevre dostu tasarimlar, tasarruf anlayisi, bir yanda ise hijyen konusundaki hassasiyetler tasarima yön veren en önemli egilimler arasinda yer aldi' 'Biz de tasarimi odaga alan dayanikli ürünlerimiz, ilham verici oldugu kadar sürdürülebilir ve tasarruflu çözümlerimiz, fonksiyonellik ve estetik arasinda kurdugumuz essiz denge ile hayallerinizi ve tarzinizi yuvanizin her kösesine yansitabilmek, evinize, dünyaniza ve size iyi bakmak için çalisiyoruz'

Kaleseramik Pazarlama Direktörü Zeliha Özay Yurdatap, "Pandemi ile birlikte bu yil hayatimiza çok farkli tasarim ögeleri girdi. Bir tarafta çevre dostu tasarimlar, tasarruf anlayisi, bir yanda ise hijyen konusundaki hassasiyetler tasarima yön veren en önemli egilimler arasinda yer aldi." ifadelerini kullandi.

Kaleseramik'ten yapilan açiklamaya göre, uzun yillardir tasarim dünyasini etkisi altina alan sürdürülebilirlik ve dogaya saygi anlayisi, yasanan son gelismelerle birlikte, sürdürülebilirligi en önemli trend haline getirdi.

"Evin senin Dünyan, Dünyan senin Evin" mottosundan hareketle #IyiBakDünyana diyen Kale, uzun yillardir geçmise uzanan basarili öyküsünü, gelecegi takip eden basarili markalari ile sürdürmeye devam ediyor.

Kaleseramik, prestijli markalari, Kale Banyo, Çanakkale Seramik, Kalebodur, Kalesinterflex, T-ONE by Kale, Edilcuoghi Edilgres ve yasam alanlarinda bütünsel çözümler üretme hedefi dogrultusunda yaptigi farkli marka is birlikleri ile ev içi alanlardan ev disina, ticari çözümlerden toplu yasam alanlarindaki etkili uygulamalara kadar birçok mekanda farkini ortaya koyuyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Kaleseramik Pazarlama Direktörü Zeliha Özay Yurdatap, salgin ile birlikte bu yil hayata çok farkli tasarim ögelerinin girdigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Bir tarafta çevre dostu tasarimlar, tasarruf anlayisi, bir yanda ise hijyen konusundaki hassasiyetler tasarima yön veren en önemli egilimler arasinda yer aldi. Biz de yasam alanlarimiza yeni anlamlar katmak vizyonumuz dogrultusunda, tasarimi odaga alan dayanikli ürünlerimiz, ilham verici oldugu kadar sürdürülebilir ve tasarruflu çözümlerimiz, fonksiyonellik ve estetik arasinda kurdugumuz essiz denge ile hayallerinizi ve tarzinizi yuvanizin her kösesine yansitabilmek, evinize, dünyaniza ve size iyi bakmak için çalisiyoruz. Tüm üretim süreçlerinde daha iyi bir dünya için çalismayi temel odak olarak görüyoruz.

Iklim krizi çagimizin en önemli sorunlarindan biri olmaya devam ediyor. Pandemi süreci 'Insan ve Doga' iliskisinde, insandan kaynakli olumsuzluklarin somut olarak görülmesini saglarken, yalnizca küresel isinmanin degil, ayni zamanda bilinçsiz tüketimin de etkisiyle hizla azalan su kaynaklari, su tüketim konusunu çok daha önemli hale getirdi. "

Yurdatap, Dünya Ekonomi Forumu'nun (WEF) 2020 yilinda yayimlanan Küresel Risk Raporu'na göre gerçeklesme olasiligi ve etkisi açisindan degerlendirildiginde ilk 10 riskin sekizinin çevre ve iklim kriziyle iliskili oldugunu aktardi. Kaleseramik olarak durumun ciddiyeti karsisinda sürdürülebilir bir gelecegin insasi için tasarim sürecinden baslayarak, tüm üretim süreçlerinde sürdürülebilirlik odakli hareket ettiklerini ve belirledikleri hedefler dogrultusunda performansi takip ettiklerinin altini çizen Yurdatap su ifadeleri kullandi:

"Bu misyonla çevre yönetiminde uluslararasi standartlari rehber olarak aliyoruz. Iklim degisikliginden kurakliga, günümüzde dünyayi etkileyen tüm sorunlara karsi, maksimum verimlilige erismeye gayret ederek küresel dönüsümün bir parçasi olmayi hedefliyoruz.Dünyanin en degerli kaynagi olan suyun bir hazine gibi korunmasi bilinci ile tasarrufu konusunda iddiali ürünler tasarliyor, üretiyor ve kullanimini özendiriyoruz.

Birlesmis Milletler Sürdürülebilir Kalkinma Amaçlari özelinde süreç, ürün ve hizmetlerimizi gelistiriyoruz. Yapilara yeni çözümler olusturmak üzerine kurulu bir yolda yürüyoruz. Kale Banyo markamiz altinda ‘Smart’ (akilli) felsefesi ile tasarladigimiz, tasarrufa yönelik, çevreci ürünlerimizle tüketicilere ve is ortaklarimiza dost çözümler sunuyoruz."

- "Pandeminin etkisiyle yasam alanlari insanlar için çok daha önemli hale geldi"

???????Pandeminin de etkisiyle yasam alanlarinin insanlar için çok daha önemli hale geldiginin altini çizen Yurdatap, "Biz mekana yasam katma fikrini sahipleniyoruz. Mekanla dogayi yakinlastirarak, herkesin evine, yasadigi mekana, sehre, yasam katmak üzere ilham, destek ve liderlige ihtiyaci olduguna inaniyoruz. Müsterilerimize siz evinize yeni döndünüz ancak biz, sizlerin hayatlarini güzellestirmek için, size daha iyi bir yasam sunmak için hep oradaydik ve neye ihtiyaciniz oldugunu çok iyi biliyoruz diyoruz." ifadelerini kullandi.

Yurdatap, Kale Banyo olarak sektörde bir ilke imza atarak hayata geçirdikleri SmartHijyen teknolojisi sayesinde, uzun yillardir tüketiciler için saglikli ve hijyenik mekanlar yarattiklarini aktardi.

Yüzey kaplama teknolojilerinde ise üstün kalitesiyle yillardir saglikli ve hijyenik yasam alanlar için en ideal çözümleri gelistiren Kalebodur markasinin, bakteriler ve özellikle de Kovid-19 gibi zararli virüsler üzerindeki etkinligi klinik testlerle onaylanmis yeni bir yüzey koruma teknolojisi Kaleguard Defence'i gelistirdigini bildiren Yurdatap, su ifadeleri kullandi:

"Kalebodur'un ileri teknolojideki uzmanligi ile yasam alanlarina kazandirdigimiz Kaleguard Defence, bakteri ve virüslerin hücre zarina zarar vererek, yapisal olarak bozunuma ugratmasinin yaninda, mikroplarin yapisinda bulunan protein zincirlerini de bozarak enerji üretimlerini durduruyor. Küresel salginda, dijital ürün ve hizmetlerin genis kitlelere hizli biçimde fayda saglama potansiyeli net bir sekilde görüldü. Önümüzdeki 10 yilda tüketicilerin deneyimlerinde dijitallesmenin hiz kazanacagini gösteriyor. Bunu biz de bir firsat olarak görüyor ve temelleri saglam bir yapi ile ilerleyecek sekilde planlamamizi yapiyoruz. Dijital dönüsüm için bilgi sistemleri altyapilari, proses veri toplama otomasyonlarina yatirim yapiyoruz.

Öte yandan dijital dönüsüm yolculugunu sadece süreçleri dijitallestirme ile sinirli görmüyoruz. Müsteri deneyimini kusursuz hale getirecek dijital çözümler, yeni dijital ürün ve hizmetler, ekosistemimizde yer alan tüm paydaslarimizi da içine alan bütünsel çözümler sunmak gibi genis bir kapsamda ele aliyoruz. Özellikle de banyo sektöründe dijitallesen dünyayi destekleyen yenilikçi ürün ve çözümlerimizle bu alanda öncü olmayi hedefliyoruz."

- "Banyolar artik sadece sistemsel bir arinma alani olarak kullanilmiyor"

Yurdatap, banyolarin artik sadece sistemsel bir arinma alani olarak kullanilmadiginin altini çizerek, "Bu mekanlar artik hazirlanma, dinlenme ve bakim ihtiyaçlarini giderirken, sürdürülebilirlik, estetik ve akilli teknolojiler açisindan da hizla evrilen bir yasam alani haline geldi. Ve gün geçtikçe daha yasanilabilir hale gelecek. Daha fazla yesillik, dekorasyonu tamamlayici aksesuarlar, özel mobilyalar, dekoratif kaplamalar görecegiz." ifadelerini kullandi.

Degisen aliskanliklarin basinda ellerin daha sik yikanmasinin geldigini belirten Yurdatap, kendilerinin de bu çerçevede fotoselli armatürlerin sagladigi sifir temas ile hijyen, ergonomi, düsük su tüketimi, dayaniklilik gibi özellikleri tüketiciler ile bulusturduklarini bildirdi.

Yurdatap, su degerlendirmelerde bulundu:

"Bu alandaki yeni nesil fotoselli armatürümüz Tetra, temassiz hijyen deneyimi için su ve sivi sabunu tek bataryada bulusturdugumuz en yenilikçi ve inovatif ürünümüz. Tetra Fotoselli Sivi Sabunluk ve Batarya ile temassiz temizlik deneyimini en saglikli sekilde sunarken, suyu verimli kullanan çevreci çözümlerle dünyamiza iyi bakiyoruz. Koleksiyonlarda ise kullanicilarin daha özgür ve esnek olacagi modeller öne çikiyor. Tasinabilir evler, karavanlar gibi pandemi ile hayatimiza giren yeni yasam aliskanliklarini desteklemek için küçük banyolar da önem kazanmis durumda. Bizde bu egilimi küçük banyolar için tasarladigimiz yeni Milena, Minimalist gibi mobilya serileriyle destekliyor ve tüketicilerin beklentilerine uygun çözümler sunuyoruz.

2021'in yükselen egilimlerinden biri de tipki mutfakta oldugu gibi banyoda da siyah renkli ürünlerin kullanimi. Yasam degisiyor, aliskanliklar degisiyor, tasarimlar degisiyor ama insanoglunun yeniyi arama meraki hiçbir zaman degismiyor. Artik kullanicilar kendi stilini yansittigi, zevklerine göre seçtigi ve her detayina dokunabildigi ürünleri tercih ediyor. Modern hayatta alisilagelmis malzemeler yeni anlamlar kazanirken, farkli özellikleri tek yerde sunan malzemelerle daha fonksiyonel ve konforlu yasam alanlari tasarlaniyor."

- "Seramige, Kalesinterflex ile yeni bir bakis kazandirdik"

Öne çikan diger trendler hakkinda bilgi veren Yurdatap, gelecek dönemde büyük ebatli, mümkünse parçalardan olusmayan/az parçali, derz araliklari olmayan, antibakteriyel ve dogal malzemelerin tercih edilecegini, seramigin de artik sadece banyo ve mutfaklarda degil, tüm yasam alanlarinda tercih edilebilir bir malzeme durumunda oldugunu aktardi.

Yurdatap, seramige, Kalesinterflex ile yeni bir bakis kazandirdiklarini belirterek, sunlari kaydetti:

"Türkiye'nin en ince, en büyük boyutlu ve esneyebilen karosu Kalesinterflex'in üstün özelliklerini kullandigimiz yeni ürün grubu T-ONE by Kale'de, iç mekanda kilit bir noktada bulunan seramigi konvansiyonel kullanim alaninin disina çikardik. T-One by Kale'de, Kalesinterflex'in mutfaktan, banyoya ve farkli yasam alanlarina uzanan öyküsünde seçkin dokunuslarinin izini görebilirsiniz.

Bununla beraber T-ONE by Kale ürünlerinde, teknoloji ve inovasyonu tasarimla bir araya getirerek, farkli ürün çözümleri ile yasam alanlarindaki tüm yüzeylerde bütünsel bir görünüm yaratiyoruz. Çizilme, kirilma, lekelenme, sicaga, soguga dayaniklilik ve asinma direnci ile de fark yaratan ürün, mutfaklarda uzun ömürlü bir kullanim sagliyor. Altin Çekül Uluslararasi Yapi Katalogu Ödülleri'nde 'Yapida Inovatif Ürün' ödülünün sahibi olan T-ONE By Kale UNIQ banyo mobilyasi ise su geçirmeyen, leke tutmayan ve çizilmeyen yapisi ile hijyeni, dayanikliligi, fonksiyonelligi ve sikligi bir arada sunuyor."
Kaynak: AA