GÜNCELLEME - Yomra Belediye Baskani Mustafa Biyik'a Silahli Saldiri

Biyik'a saldiran süphelinin eskali belirlendiVALILIK AÇIKLAMASI EKLENDI.

GÜNCELLEME - Yomra Belediye Baskani Mustafa Biyik'a Silahli Saldiri
Trabzon'un Yomra ilçesi Belediye Baskani Mustafa Biyik'a silahla saldiran süphelinin eskali belirlendi.

Sabah saatlerinde belediye binasi önüne gelen Yomra Belediye Baskani Biyik'a makam aracindan indikten sonra süpheli bir kisi tarafindan silahla ates edildi.

Belediye binasi yanindaki bankamatiklerin bulundugu alandan ates eden süphelinin silahindan çikan kursunlardan 4'ü belediye binasina, biri de bankamatige isabet etti.

Kimsenin yaralanmadigi olayin ardindan kaçan süphelinin yakalanmasi için emniyet güçlerinin baslattigi sorusturma devam ediyor.

Trabzon Valisi Ismail Ustaoglu, Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu ve IYI Parti Trabzon Il Baskani Azmi Kuvvetli olay yerine gelerek Biyik'a geçmis olsun dileklerini iletti.

Vali Ustaoglu, gazetecilere yaptigi açiklamada, silahli saldiri olayinin saat 08.00 civarinda, Baskan Biyik'in belediye binasina girdigi sirada meydana geldigini söyledi.

Belediye binasina isabet eden kursunlarin, olay yeri inceleme ekipleri tarafindan incelendigini belirten Ustaoglu, "Çok sükür Belediye Baskanimiza isabet eden herhangi bir mermi yok. Tüm ekiplerimiz su an detayli bir sekilde olayi inceliyor. Insallah en kisa sürede faili bulacagiz." dedi.

Ustaoglu, görgü taniklarinin ifadesine basvuruldugunu, olay yerinin etrafindaki kamera kayitlarinin incelendigini ifade ederek, "Tüm detaylariyla arkadaslarimiz incelemeleri yapiyor. Insallah en kisa sürede faili bulacagiz. Kimlikle ilgili net bir bilgi yok su anda. Tekrar baskanimiza geçmis olsun diyorum." diye konustu.

Yomra Belediye Baskani Biyik da yasadiklarini gazetecilere anlatti.

Belediye önünde aracindan inerken telefonla görüsme yaptigini dile getiren Biyik, "Çok da konunun farkina varmadim. Sadece silah sesi ile karsimdaki camin patladigina sahit oldum. Geriye döndügüm sirada fail kaçiyordu. Konuyla ilgili çok farkli bir bilgi sahibi degilim. Biz de bekliyoruz." ifadesini kullandi.

Biyik, bir gazetecinin herhangi bir tehdit alip almadigina iliskin sorusu üzerine, "Bariz bir durum var ama kendimize göre süphelerimiz var. Su anda emniyetle paylasacagiz insallah." dedi.

- Süphelinin eskali belirlendi

Trabzon Valiligi Basin ve Halkla Iliskiler Müdürlügünden yapilan yazili açiklamada, saat 08.40 siralarinda Yomra Belediye Baskani Mustafa Biyik'a Belediye Binasi önünde aracindan indigi sirada silahli bir saldiri meydana geldigi belirtildi.

Ölen ya da yaralanan olmayan saldiri ile ilgili çok yönlü arastirma baslatildigi vurgulanan açiklamada, "Görgü taniklarinin ifadeleri ve olay yerindeki kamera kayitlari isiginda eskali belirlenen faili arama çalismalari hemen baslatilmistir. Belediye Baskanimiz Mustafa Biyik'a geçmis olsun dileklerimizi iletiyoruz." ifadesine yer verildi.

Öte yandan, olay ani çevredeki güvenlik kameralari tarafindan kaydedildi.

Görüntülerde, Biyik'in bankamatiklerin bulundugu alanda duran aracindan cep telefonu ile konusarak indigi, aracin biraz gerisinde bekleyen kisinin ates ettikten sonra kaçtigi görülüyor.
Kaynak: AA