Gölbasi'ndaki Köylü Pazari Yeni Yüzüyle Hizmete Açildi

Gölbasi’nda tarimsal ve hayvansal üretim yapan üreticiler ile tüketicileri bir araya getirmek için Segmenler Pazar Yeri içinde kurulan Köylü Pazari yenilenen çehresi sonrasi ilk defa vatandaslar ile bulustu.

Gölbasi'ndaki Köylü Pazari Yeni Yüzüyle Hizmete Açildi
Yenileme çalismalari sonrasi daha modern bir hale getirilen Köylü Pazarindan hem vatandaslar hem de üretici memnun. Pazarin yenilenen simasi sonrasi ilk defa tüketici ile bulusan yerel üreticiler memnuniyetlerini su sözlerle dile getirdi: “Çok rahat ve güzel bir ortam oldu. Yilin 12 ayi ürünlerimizi rahatça istedigimiz gibi satiyoruz. Önceden yere serili bir sekilde ürünlerimizi satardik. Simdi bizlere özel hazir güzelce sergileyebiliyoruz” dedi.

Pazar alaninin üstünün kapanmasi ile yagmur, kar gibi hava kosullarinin etkisinin ortadan kalktigini söyleyen yerel üreticiler, “Eskiden hep yerlerde yagmurda yasta kaliyorduk. Çamurun içindeydik. Ayaklarimiz islaniyordu. Simdi çok güzel. Altimizdaki oturagimizdan, masamiza kadar her sey var. Üstümüzü kapatip, kullanisli tezgahlar konumlandirdilar. Inanin çok sevindik. Baktigimiz zaman her yer tertemiz, daha modern ve daha güzel oldu. Emegi geçenlerden Allah razi olsun” diye konustu.



"Ürünler, dogadan dogruca sofralariniza ulasmis oluyor"

Gölbasi Belediyesi’nin kendi atölyesinde ürettigi tezgahlar ile daha modern bir görüntüye kavusturulan Köylü Pazari’nin üretici ile halkin bulusma noktasi oldugunu söyleyen Gölbasi Belediye Baskani Ramazan Simsek, “Segmenler Pazar yerinde bulunan Köylü Pazarimizi daha modern bir hale getirmek için Fen Isleri Müdürlügü atölyelerimizde ürettigimiz tezgahlarin montajini yaptik. Hem ürünlerini dogrudan tüketici ile bulusturan üreticilerimize hem de vatandaslarimiza hayirli ugurlu olsun. Köylülerimiz tarafindan yetistirilen organik sebze, meyve, fide, yesillikler ile el isi ve yöresel ürünler pazarimizda satiliyor. Ürünler, dogadan dogruca sofralariniza ulasmis oluyor. Bu sayede hem tüketici hem de ürünlerini vatandaslar ile bulusturma imkâni bulan köylülerimiz kazaniyor” dedi.

Kaynak: İHA