Erdogan, Kilis Yukari Afrin Baraji Ve Içmesuyu Isale Hatti Açilis Töreni'ne Canli Baglandi

Kilis Yukari Afrin Baraji ve Içmesuyu Isale Hatti Açilis Töreni’ne canli baglantiyla katilan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, “Su yönetimi konusunda, elimizdeki imkanlari en iyi sekilde degerlendirmekte kararliyiz. Halen 18 milyon nüfusa 1,8 milyar metreküp su temini saglayacak 90 adet içme suyu projesiyle ilgili yatirimlar sürmektedir” dedi.

Erdogan, Kilis Yukari Afrin Baraji Ve Içmesuyu Isale Hatti Açilis Töreni'ne Canli Baglandi


Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Kilis Yukari Afrin Baraji ve Kilis Yukari Afrin Içmesuyu Isale Hatti Açilis Töreni’ne Vahdettin Köskü’nden canli baglantiyla katildi.

Erdogan yaptigi açiklamada, “Barajimiz, ülkemizin kuraklik tehdidiyle karsi karsiya oldugu su dönemde hizmete girmistir. Sehrimize yillik 19 milyon metreküp içme suyu saglayacak 43 km’lik isale hattinin tamamlanmasiyla Kilis’in bu sorunu çözülmüstür. Afrin, Halep’in kardesi Kilis hem kendi vatandaslarimizla hem de misafirleriyle insallah bir daha susuzluk çekmeyecek” dedi.



“Elimizdeki imkanlari en iyi sekilde degerlendirecegiz”

“Ülke olarak sahip oldugumuz sinirli su kaynaklarini en verimli sekilde kullanmamiz gerektigi gerçegini asla aklimizdan çikarmamaliyiz" diyen Erdogan, “Dünyanin her alanda oldugu gibi su yönetimi konusunda da yeni bir evreye girmeye basladigi su dönemde, elimizdeki imkanlari en iyi sekilde degerlendirmekte kararliyiz. Halen 18 milyon nüfusa 1,8 milyar metreküp su temini saglayacak 90 adet içme suyu projesiyle ilgili yatirimlar sürmektedir” diye konustu.



“Kirli gündemlere itibar etmeden yolumuza devam edecegiz”

Erdogan, verilen kararli mücadeleyle Türkiye’nin terör örgütleri ve suç çetelerinden kurtarildigini söyleyerek, “Kirli gündemlerle ülkemizi eski istikrarsiz ve güvensiz günlerine geri döndürmeye çalisanlara itibar etmeden, yönümüz hep gelecege dönük olarak yolumuza devam edecegiz. Insallah bundan sonra da milletimizle beraber sahip oldugumuz güven huzur refahla hedeflerimize ilerleyecegiz” seklinde konustu.



“Bugüne kadar gerçeklestirdigimiz çalismalarin ne derece kritik oldugu, Türkiye 2023 hedeflerine yaklastikça daha iyi anlasilmaktadir” ifadelerini kullanan Erdogan, “Saglik alt yapimizin önemine salgin döneminde sahit olduk. Barajlarin ve sulama, içme suyu tesislerinin önemini iklim degisikligiyle beraber görecegiz. Gelismis ülkelerin de en küçük kriz durumunda nasil fasizan yöntemlere basvurdugunu gördük. Türkiye darbe girisimi dahil ne yasarsa yasasin ekonomisini ayakta tutma iradesinden asla taviz vermemistir” dedi.



“Milletimizin demokratik ve ekonomik kazanimlarina göz dikenlere geçit vermeyecegiz”

Cumhurbaskani Erdogan konusmasinin devaminda, “Eski Türkiye aliskanliklariyla milletimizin demokratik ve ekonomik kazanimlarina göz dikenlere asla geçit vermeyecegiz. Dünyanin en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefine ulasmaya çok daha yakiniz. Komsumuz Suriye’nin kendi toprak bütünlügü yeniden aydinlik gelecege kavusmasi için her türlü çabayi sürdürmeye devam edecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA