Edirne'de Binalar Tarihi Dokuya Uygun Hale Getiriliyor

Edirne Valiligi tarafindan “Tarihe Dokunus” slogani ile baslatilan ve sehrin tarihi dokusunun yeniden ihyasinin amaçlandigi “Sokak Sagliklastirma” projesini baslatildi.

Edirne'de Binalar Tarihi Dokuya Uygun Hale Getiriliyor
Edirne’de Hükümet Caddesi üzerinde bulunan tescilli bir binanin valilik tarafindan alinarak aslina uygun olarak restorasyonu yapildiktan sonra Merkez ve Köylere Hizmet Götürme Birligi olarak hizmet vermeye basladi.

Birlik binasinin yaninda bulunan binalarla birlikte üç caddede uygulanacak proje kapsaminda 3’ü koruma altindaki tescilli bina olmak üzere 23 bina tarihi dokuya uygun hale getirilecek.

Protokol duvar boyayarak, projeyi baslatti

Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne Cumhuriyet Bassavcisi Fatih Karabacak ve Edirne Belediye Baskan Yardimcisi Selçuk Çakir, duvar boyayarak projenin ilk çalismasini baslattilar. Proje kapsaminda açiklamalarda bulunan Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne’nin kültür turizminde sampiyonluga oynayan bir il oldugunu söyledi.



Edirne’nin tarihi dokusu yeniden insa edilecek

Edirne’nin tarihi dokusunu yeniden insa edebilmek ve tarihi dokuyu yeniden ortaya çikartabilmek için tarihe dokunus sloganiyla hayata geçen sokak sagliklastirma projesinin çalismalarina Merkez ve Köylere Hizmet Götürme Birligi hizmet binasiyla basladiklarini ifade eden Vali Canalp, 3’ü koruma altindaki tescilli bina olmak üzere 23 binanin tarihi dokuya uygun hale getirilecegini vurguladi.

Projede cezaevlerindeki mahkumlarda çalisacak

Çalismalarin tamamlanmasiyla birlikte tarihi dokularin kente estetiklik kazandiracaginin altini çizen Vali Canalp, kent merkezinde bulunan Karanfiloglu Caddesi’nin de bastan sona restore edilecegi müjdesini verdi. Vali Canalp, bu projede Edirne’de cezaevi bünyesinde kurulan restorasyon is kolundaki mahkumlarin da çalisacagini ifade etti.

Kaynak: İHA