Cumhurbaskani Erdogan, Kilis Yukari Afrin Baraji Ve Içme Suyu Isale Hatti Açilis Töreni'nde Konustu Açiklamasi (2)

'Türkiye darbe girisimi dahil ne yasarsa yasasin demokratik hukuk devleti ilkelerine olan bagliligindan, ekonomisini ayakta tutma iradesinden, serbest piyasa kurallarindan asla taviz vermemistir' 'Eski Türkiye aliskanliklariyla milletimizin demokratik ve ekonomik kazanimlarina göz dikenlere asla geçit vermeyecegiz' 'Suriye'nin sinirlarimiza yakin bölgelerinin önemli kismini güvenli hale getirdik' 'Komsumuz Suriye'nin kendi toprak bütünlügü ve siyasi birligi esasinda yeniden aydinlik bir gelecege kavusmasi için her türlü çabayi göstermeye devam edecegiz'.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Türkiye darbe girisimi dahil ne yasarsa yasasin demokratik hukuk devleti ilkelerine olan bagliligindan, ekonomisini ayakta tutma iradesinden, serbest piyasa kurallarindan asla taviz vermemistir." dedi.

Vahdettin Köskü'nden, Kilis Yukari Afrin Baraji ve Içme Suyu Isale Hatti Açilis Töreni'ne canli baglantiyla katilan Erdogan, "hizmet eden izzet bulur" anlayisiyla 81 ilin tamamina sürekli yeni eserler kazandirarak ülkeyi kalkindirmak için çok daha fazla çalisacaklarini anlatti.

Bugüne kadar gerçeklestirdikleri çalismalarin ne derece kritik oldugunun, Türkiye 2023 hedeflerine yaklastikça daha iyi anlasildigini kaydeden Erdogan, salgin döneminde saglik alt yapisinin önemine hep birlikte sahit olundugunu dile getirdi.

Erdogan, söyle devam etti:

"Insa ettigimiz barajlarin, sulama ve içme suyu tesislerinin önemini de iklim degisikliklerinin etkisi arttikça beraberce yasayip görecegiz. Gelismis ülkelerin dahi en küçük bir kriz durumunda siyasi ve ekonomik olarak nasil fasizan yöntemlere basvurdugunu hep birlikte takip ettik. Türkiye darbe girisimi dahil ne yasarsa yasasin demokratik hukuk devleti ilkelerine olan bagliligindan, ekonomisini ayakta tutma iradesinden, serbest piyasa kurallarindan asla taviz vermemistir. Eser ve hizmet siyasetiyle ülkemizi bugünlere getirdik. Insallah gelecege de ayni sekilde tasiyacagiz. Eski Türkiye aliskanliklariyla milletimizin demokratik ve ekonomik kazanimlarina göz dikenlere asla geçit vermeyecegiz"

Cumhurbaskani Erdogan, sinirin hemen ötesinde yasanan acilari, zulümleri ve kayiplari Kilislilerin çok iyi bildigini vurgulayarak, ayni senaryoyu Türkiye'de de oynamak isteyenlerin sinsi oyunlarini birer birer bozarak bugünlere geldiklerini kaydetti.

- "Büyük ve güçlü Türkiye'nin insasini tamamlama konusunda kararliligimiz katidir"

Erdogan, bundan sonra da milletle beraber sahip olunan güven, huzur ve refah ikliminin degerini bilerek hedeflere dogru yürümeyi sürdüreceklerini belirterek, sunlari söyledi:

"Kirli gündemlerle ülkemizi eski istikrarsiz ve güvensiz günlerine geri döndürmeye çalisanlara itibar etmeden yönümüz hep gelecege dönük olarak yolumuza devam edecegiz. Salginla birlikte ortaya çikan küresel kriz ülkemizin önünde ne kadar büyük firsatlar bulundugu bir kez daha ortaya koymustur. Dünyanin en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefine ulasmaya artik çok daha yakiniz. Konjonktürel sikintilari yakinda geride birakacagimizdan, yapisal reformlarla da kalici kazanimlar elde edecegimizden kimsenin süphesi olmasin. Kendimizle birlikte cografyamizdaki tüm dostlarimizin ve kardeslerimizin de umudu olan büyük ve güçlü Türkiye'nin insasini tamamlama konusunda kararliligimiz katidir."

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, kendi ülkelerindeki saldirilardan kaçarak hayatlarini Türkiye'nin sehirlerinde sürdürenlere hitaben "Allah biz kullarina sabredenlerle beraber oldugunu, her zorlugun arkasindan muhakkak bir kolaylik gelecegini vaat ediyor. Mazlumun ahi zalimin zulmüne mutlaka üstün gelecektir." ifadelerini kullandi.

Suriye'nin sinirlara yakin bölgelerinin önemli kismini güvenli hale getirdiklerini vurgulayan Erdogan, "Komsumuz Suriye'nin kendi toprak bütünlügü ve siyasi birligi esasinda yeniden aydinlik bir gelecege kavusmasi için her türlü çabayi göstermeye devam edecegiz. Rabbim yar ve yardimcimiz olsun." dedi.

Erdogan, Kilis Yukari Afrin Baraji ve Içme Suyu Isale Hatti'nin hayirli olmasini dileyerek, eserin ülkeye kazandirilmasinda emegi geçenleri tebrik etti.

- Açilis töreni

Cumhurbaskani Erdogan konusmasinin ardindan Yukari Afrin Baraji tören alaniyla canli baglanti gerçeklestirdi. Tarim ve Köyisleri Bakani Bekir Pakdemirli'den bilgi alan Erdogan, "Bu muhtesem yatirim sebebiyle 'ömrünüz su gibi aziz olsun' diyor ve butonlara basiyoruz." dedi.

Barajin hayirli olmasi temennisinde bulunan Erdogan'in "Ya Allah Bismillah" demesinin ardindan Yukari Afrin Baraji'nin açilisini gerçeklestirecek butonlara basildi.

(Bitti)
Kaynak: AA