Bakan Pakdemirli'den Çiftçiye 2 Milyar 550 Milyon Liralik Ödeme Müjdesi

Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, 2 milyar 550 milyon liralik bitkisel üretim destekleri ödemesine önümüzdeki hafta baslanacagini söyledi.

Bakan Pakdemirli'den Çiftçiye 2 Milyar 550 Milyon Liralik Ödeme Müjdesi
Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, Kilis Valiligini ziyaret etti. Burada bir açiklama yapan Pakdemirli, Kilis’te yogun programlari oldugunu ifade ederek, “Sektör toplantisi yapacagiz. Üreticilerimiz ile bir araya gelecegiz. Ögleden sonra Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in video konferans katilimiyla Devlet Su Isleri Yukari Afrin Baraji ve bunun ishale hattinin programini gerçeklestirmis olacagiz” dedi.

Çiftçilere bir müjde verecegini de ifade eden Bakan Pakdemirli, “Önümüzdeki haftadan itibaren bitkisel üretim destekleri ödemelerini de yapiyor olacagiz. 2 milyar 550 milyon liralik bitkisel üretim desteklerine basliyoruz. Pamuk, ayçiçegi, koza, aspir, soya ile hububat, baklagil ve dane misir fark ödemesi önümüzdeki haftadan itibaren yapilacak. Sertifikali tohum ile organik gübre destek ödemeleri kapsiyor. Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralarina göre 18 Haziran’dan itibaren çiftçilerimizin hesaplarina yatirmaya baslayacagiz. Bitkisel üretim desteklerinin yüzde 80’den fazlasinda çiftçilerimize yilin ilk 6 ayini da ödemis olacagiz” dedi.

Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli’ye Kilis Valisi Recep Soytürk, Kilis Belediye Baskani Servet Ramazan, Kilis milletvekilleri Mustafa Hilmi Dülger, Ahmet Salih Dal ile AK Parti Il Baskani Mehmet Murat Karatas eslik etti.
Kaynak: İHA