Aslihan Gürbüz Ayiyi Biberonla Besledi

Ekranlarin sevilen ismi Aslihan Gürbüz, hafta sonu ailesiyle birlikte Karacabey Longoz Ormani ve Ovakorusu Ayi Barinagini ziyaret etti. Gürbüz ailesiyle birlikte geçirdigi keyifli ânlari sosyal medyadan takipçileriyle paylasti.

Aslihan Gürbüz Ayiyi Biberonla Besledi
Oyuncu Aslihan Gürbüz, Karacabey ilçesinin dogal güzellerini kesfetmek için doga turu gerçeklestirdi. Ünlü oyuncu, annesi Sevim Gürbüz ve kardesi Ayhan Gürbüz ile birlikte gerçeklestirdigi ziyarette ilk olarak Doga Koruma ve Millî Parklar 2. Bölge Müdürlügü bünyesinde faaliyet gösteren Ovakorusu Ayi Barinagini ziyaret etti. Aslihan Gürbüz, bir ay önce vatandaslar tarafindan Sakarya’da bulunan ve öksüz kaldigi için barinaga getirilen yavru ayi ‘Dolunay’i ziyaret etti. Gürbüz görevliler gözetiminde yavru ayiyi biberonla beslerken, DKMP 2. Bölge Müdürlügü ekiplerine bu hayvanlara kucak açtigi için tesekkürlerini iletti.

Gürbüz, “Bazen insanlar iyi niyetli olarak tabiatta yalniz basina bulduklari bir hayvani hemen oradan alarak yetkililere teslim etmeye çalisiyor. Bu her ne kadar iyi bir maksatla yapilsa da çogu kez annesi tarafindan bilinçli bir sekilde birakilan yavrunun ormandan kopmasina sebep oluyor. Yaban hayatinda hiç bir ebeveyn yavrusunu kaybetmez. Lütfen her buldugunuz yavruyu sahipsiz sanmayalim ve onun gerçekten öksüz olduguna emin olalim. Çünkü genelde anneleri birkaç saat içerisinde yeniden o bölgeye gelerek yavrularini sesinden veya kokusundan bulabiliyor” diyerek yaban hayatina karsi daha dikkatli olmaya dikkat çekti.

Yavru ayiya biberonla süt içirirken çekindigi fotograf ve videolari sosyal medyadan da paylasan Gürbüz’ün o anlari binlerce kisi tarafindan izlendi. Gürbüz yaban hayatina gösterdikleri ilgi ve alakadan ötürü DKMP ekiplerine tesekkür etti.

Karacabey Longozu’na hayran kaldi

Gürbüz ailesinin bir sonraki duragi Karacabey Longoz Ormani oldu. Bilhassa bu aylarda çiçek açan ve yaban lavantasi olarak da bilinen Karabas Otlari ve nilüfer çiçeklerine hayran kalan Gürbüz, bol bol fotograf çekerek o ânlari ölümsüzlestirdi. Doga fotografçisi Alper Tüydes’in de rehberlik ettigi longoz gezisinde Gürbüz temizlik yapmayi da ihmâl etmedi. Eline aldigi posetle tek tek yere atilan çöpleri toplayan Gürbüz, “Insanlar bu yerlerin kiymetini bilmiyorlar. Kaçinci devirde yasiyoruz, dünya olarak nasil bir süreçten geçiyoruz hepsi ortada. Ama hala böyle yerlere çöp atabilen, pisligini birakabilen insanlar var. Böyle bir yere bunu nasil atabiliyorlar aklima almiyor” dedi.

Kaynak: İHA