Almanya'ya 'Karantinasiz' Uçus Türkiye'deki Rezervasyonlari Artirdi

SunExpress Üst Yöneticisi Max Kownatzki: 'Rezervasyonlarimiz gayet iyi gitmeye basladi. Haftada 150 binden fazla rezervasyon almaya basladik'

AYSE YILDIZ - SunExpress Üst Yöneticisi Max Kownatzki, Almanya'nin Türkiye'yi "çok yüksek riskli" ülke statüsünden çikarip "riskli ülkeler" listesine dahil etmesinin rezervasyonlara olumlu yansidigini söyledi.

Türk Hava Yollari ve Lufthansa'nin ortak kurulusu SunExpress'in Üst Yöneticisi Kownatzki, AA muhabirine, Almanya'nin karari sonrasi seyahat kisitlamalarinda ciddi anlamda rahatlama saglandigini belirtti.

Düzenlemeye göre, seyahat tarihinden 14 gün önce her iki doz asi yaptirildigi, son 6 ayda Kovid-19 hastaligi atlatildigi ya da test sonuçlari negatif oldugu sürece Almanya'ya girislerde artik karantinaya maruz kalinmayacagini ifade eden Kownatzki, asi uygulamasinda kaydedilen iyilesmelerin umut verici oldugunu dile getirdi.

Kararin özgürce seyahatin önünü açtigini söyleyen Kownatzki, Türkiye'nin aldigi siki önlemler, kisitlamalar, HES kodu uygulamasi ve güvenli turizm sertifikasinin seyahat etmeyi kolaylastirdigini bildirdi.

- "Türk turizmi salgindan daha güçlü çikacak"

Kisitlamalardan sikilan insanlarin artik seyahat etmek, deniz, kum, günes ya da doga tatili yapmak istedigini dile getiren Kownatzki, "Bu tabloda Türk hükümetinin aldigi çok dogru ve cesur kararlarla ve her iki tarafta da seyahat kisitlamalarinin gevsetmesiyle seyahat etmeninin önündeki engellerin asilabilecegine inaniyoruz. Su anda aldigimiz rezervasyonlarimiz da bunu kanitliyor." dedi.

Almanya'nin, Türkiye'den ülkeye dönüslerde karantina uygulanmayacagi kararini almasiyla bu yaz güçlü bir sezon yasanacagina isaret eden Kownatzki, sunlari kaydetti:

"Rezervasyonlarimiz gayet iyi gitmeye basladi. Haftada 150 binden fazla rezervasyon almaya basladik. Gelirlerimiz pozitife dönmeye basladi. 2019 ile kiyaslarsak bu dönem rezervasyonlarda yasanan artis, salgin öncesi 2019'un ayni dönemini de geride birakti. Iç hatlarda yüzde 30'luk bir artis, dis hatlarda ise 2019'un ayni dönemine kiyasla haftadan haftaya rezervasyonlarda yüzde 150'lik bir artis gerçeklesti. Rezervasyonlarimizda olmasi gereken artis hacmini tekrar yakalamaya basladik. Birkaç ay önce rezervasyonlarimizin yüzde 75'i, uçustan önceki 7 ile 14 gün arasinda gerçeklesiyordu. Yani son dakika rezervasyonlari daha agirliktaydi. Bu rakam su anda yüzde 58'e düstü. Yani insanlar artik ileriye bakabiliyor ve uzun dönemli rezervasyon yapabiliyor."

- "Turistler daha fazla harcama yapabilir"

Yaz sezonunda güvenli bir destinasyon olan Türkiye'ye büyük ilgi beklediklerine dikkati çeken Kownatzki, "Dogasi, yiyecekleri muhtesem. Türkiye'nin turistik anlamda sundugu çok fazla sey var. Avrupa'da insanlar kisitlamalarda evde oturmak zorunda kaldilar, bu da para biriktirmelerini sagladi. Seyahat kisitlamalarinin yavas yavas kaldirilmasiyla her krizden güçlenerek çikan Türkiye'nin bu krizden de güçlenerek çikacagini gösteriyor." ifadelerini kullandi.

- Uçaklarda alinan tedbirler

Uçuslarda hijyen çerçevesinde alinabilecek tüm tedbirleri aldiklarina, çalisanlarinin yüzde 70'inin asi olduguna deginen Kownatzki, ameliyathanelerde kullanilan ve ortami her 3 dakikada bir temizleyen HEPA filtrelerini uçaklarda da kullandiklarini söyledi.

Aldiklari tedbirler sayesinde Izmir'de Turuncu Çember sertifikasiyla ödüllendirildiklerini dile getiren Kownatzki, "Yolcularimizin kendilerini daha rahat hissetmeleri için bazi ürünleri de hayata geçirdik. Mesela yanindaki koltugun bos kalmasini isteyen yolcularimiz, o koltugu makul bir fiyata satin alabiliyor. Korona garantisi adi altinda bir sigorta uygulamamiz var. Eger yolcumuz ya da birinci dereceden akrabasi Kovid-19'a yakalanirsa uçus tarihini degistirebiliyor veya biletini iptal edebiliyor." diye konustu.
Kaynak: AA