Alacahöyük Antik Kenti, Kizilay'in Kirmizi Rengiyle Isiklandirildi

Çorum'un Alacahöyük köyündeki Alacahöyük Antik Kenti, Türk Kizilay'in kurulusunun 153'üncü yil önümü nedeniyle kirmizi isikla aydinlatildi.

Türk Kizilay'in kurulus yil dönümü etkinlikleri kapsaminda Kültür ve Turizm Bakanligi, Ulastirma ve Altyapi Bakanliginin destegiyle Türkiye'nin sembollesmis yapilarinin Kizilay'in kirmizi rengiyle isiklandirilmasi kararlastirildi.

Bu çerçevede, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Galata Kulesi, Göbeklitepe, Alacahöyük Sfenksli Kapi, Patara Antik Kenti, II. TBMM Binasi/Cumhuriyet Müzesi ayrica Atakule, Istanbul Atasehir Metropol AVM Kulesi ve TOBB Kuleleri kirmizi isikla renklendirildi.

Cumhuriyetin ilk resmi arkeolojik kazilarindan olan Alacahöyük Antik Kenti'nin Sfenksli Kapisi da kirmizi isikla aydinlatildi.

Çorum Müzesi Müdürü Metin Çakar, gazetecilere, Türk Kizilay'in 11 Haziran 1868 tarihinde Hilal-i Ahmer Cemiyeti adiyla kuruldugunu söyledi.

Kizilay'in kurulusunun simge yapilarla kutlandigini belirten Çakar, sunlari kaydetti:

"Kizilay, Kültür ve Turizm Bakanligi ile Ulastirma ve Altyapi Bakanligi is birligiyle gerçeklesen proje kapsaminda ülkemizdeki önemli simgesel yapilar ve önemli arkeolojik merkezlerden Göbeklitepe, Patara Antik Kenti ve cumhuriyetin ilk arkeolojik kazilarindan Alacahöyük Antik Kenti'ndeki Sfenksli Kapi'yi bu gece kirmizi isikla aydinlattik."

Kaynak: AA