AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Yazici, Rize'de Millet Bahçesinin Yapildigi Alanda Incelemelerde Bulundu Açiklamasi

'Toplam 400 dönümden olusan bir Millet Bahçesi Rize'nin çehresini degistirecek'.

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Yazici, Rize'de Millet Bahçesinin Yapildigi Alanda Incelemelerde Bulundu Açiklamasi
AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hayati Yazici, toplam 400 dönümden olusan Millet Bahçesinin Rize'nin çehresini degistirecegini söyledi.

Yazici, beraberinde AK Parti Rize Il Baskani Ishak Alim ve parti yöneticileri ile sahil kesiminde deniz dolgu alani üzerinde yapimi devam eden Millet Bahçesindeki çalismalari inceledi, Belediye Baskan Yardimcisi Muhittin Aydin Bilsel'den son duruma iliskin bilgi aldi.

Hayati Yazici, burada gazetecilere yaptigi açiklamada, Millet Bahçesi projelerinin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in çok büyük önem verdigi, Çevre ve Sehircilik Bakanliginin koordinesinde tasarlanip üretilen sosyal mekanlar oldugunu belirtti.

Sehirlerin içerisinde insanlarin bahçe havasini yasayacagi alanlarin az olduguna isaret eden Yazici, "Millet Bahçesi ile Rizeli ve Rize'ye gelenler imkana kavusacak. 180 dönüm deniz dolgusu yapiliyor. 220 dönüm mevcut eski dolgu yapilmis alan var. Toplam 400 dönümden olusan bir Millet Bahçesi Rize'nin çehresini degistirecek. Diger projeler ile dogrudan dogruya insanin huzurunu ve yasam kalitesini esas alan bir mekan olusturuluyor. Önemli bir yatirim olarak düsünüyorum." dedi.

Yazici, kentsel dönüsüm çalismalarinin sehre daha çagdas bir görüntü ve estetik kattigini vurgulayarak, su degerlendirmede bulundu:

"Çevreye verilen önemin bir göstergesi olarak ortaya çikacak yeni mekanlar. Eskiye yapilanlara bir sey söylemenin kimseye bir faydasi yok. Nihayet yapilan mekanlar insanlar için. Is yeri ve konut olarak kullanilan bu mekanlarin saglik ve deprem bakimindan, sehirlesme bakimindan tasidigi riskler kentsel dönüsüm ile tasfiye edilmis oldu, oradan kaldirilmis olacak. Insanimiz daha rahat, daha huzurlu düzene ve görsellige kavusmus olacak."

Kentsel dönüsümün TOKI tarafindan çok iyi planlandiginin altini çizen Yazici, "Yikim yapilan sahalardaki mülk sahipleri ve kiracilar ile bire bir görüsüldü. Onlarin memnuniyeti saglanarak kentsel dönüsüm baslatildi. Çok gürültü, patirti olmadi. Çok güzel samimi paylasimlarla sorunlarin çözümünün hedeflendigi görülünce muhatap kitle bundan memnun oldu." diye konustu.

Hayati Yazici, daha sonra Ekrem Orhon Mahallesi'nde ziyaret ettigi esnafin sorunlarini dinledi, hükümetin çalismalari hakkinda vatandaslari bilgilendirdi.
Kaynak: AA