AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir'den Nisantasi'nda Kadin Akademisyene Saldiriya Tepki Açiklamasi

'AK Parti gibi insanlarin huzurunu temine gayret eden, inancin önündeki bütün prangalari bertaraf eden bir yapiya ragmen bu damar halen duruyor'.

AK Parti Erzurum Milletvekili Ibrahim Aydemir, akademisyen Nese Nur Akkaya'nin Nisantasi'nda ugradigi saldiriya iliskin, "AK Parti gibi insanlarin huzurunu temine gayret eden, inancin önündeki bütün prangalari bertaraf eden bir yapiya ragmen bu damar halen duruyor." dedi.

Aydemir, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, Genelkurmay Baskanligi bünyesinde, 11 Haziran 1997'de Bati Çalisma Grubu olusturuldugunu hatirlatarak "Bunlar, insanimizi inanca dönük fislediler, insanlarimizin huzuruna kastettiler. Ardindan binlerce, on binlerce magdur çikti." diye konustu.

Bu damarin halen kurumadigini, Nisantasi'ndaki son hadisenin bunun bir örnegi oldugunu söyleyen Aydemir, "Basörtülü bir akademisyene saldiri yapiliyor. Tahammülsüzlüge bakin. AK Parti gibi insanlarin huzurunu temine gayret eden, inancin önündeki bütün prangalari bertaraf eden bir yapiya ragmen bu damar halen duruyor." ifadelerini kullandi.

Bu konuda dikkatli olunmasi gerektigini belirten Aydemir, "Basörtülü kardeslerimiz, 'Nasil olsa artik kamuda da is buluyoruz, rahatiz.' gibi genis bir düsünce yapisina sahipler. Oysa öyle degil. Aportta bekleyenler var. Öyleyse Bati Çalisma Grubu'nu insanlar unutmasinlar. Bu damarin tamamen kurutulmasi için insanlarimizi uyanik olmaya davet ediyorum." dedi.

Bati Çalisma Grubu gibi yapilarla bölücü terör örgütlerinin de daha fazla alan buldugunu vurgulayan Aydemir, Bitlis'in Tatvan ilçesi Sütlü mezrasinda 11 Haziran 1992'de terör örgütü PKK'nin yol keserek minibüsten indirdigi 13 kisiyi yaklasik bir kilometre ileride kursuna dizdigini aktardi. Türkiye'nin teröre karsi büyük bir mücadele verdigini dile getiren Aydemir, "Üzüldügümüz sey su; bölücüleri, vatan hainlerini, PKK'lilari burada himaye eden siyasi bir uzanti var, HDP. HDP ile müttefik olanlara bir bakin Allah askina. Vatani bölmeye çalisanlarla Atatürk'ün partisi müttefiklik halinde. Siyaseti, bunlarla araya bir payanda koyarak ortak götürüyorlar." degerlendirmesini yapti.

???????
Kaynak: AA