Vefa Küçük Caddesinde Içme Suyu Hatti Yenileniyor

Nevsehir Belediyesi tarafindan Vefa Küçük Caddesi’ndeki Kocaçay hattinda baslatilan altyapi yenileme çalismalari ile birlikte bölgenin içme suyu hatti tamamen yenilenecek. Belediye ekipleri ayrica bölgede ilk kez yagmur suyu hatti olusturacak.

Vefa Küçük Caddesinde Içme Suyu Hatti Yenileniyor


Nevsehir Belediyesi tarafindan kenti modern ve saglam bir altyapiya kavusturmak için gerçeklestirilen yatirimlar devam ediyor. Belediye ekipleri son olarak 80. Yil Bulvari’ndan 2000 Evler Mahallesi’ndeki Il Özel Idare Petrol Istasyonu’na kadar olan Kocaçay hattinda altyapi yenileme ve sicak asfalt serimi için çalismalarina basladi.

Etap etap gerçeklestirilecek olan altyapi ve üstyapi çalismalarinin ilki 80. Yil Bulvari Kavsagi ile Muhsin Yazicioglu Bulvari arasindaki 1,2 km uzunlugundaki bölümde yapilacak.

Altyapi çalismalari için Fen Isleri Müdürlügü ekiplerinin yoldaki parke taslari kaldirmasi için çalismalara baslayan Su ve Kanalizasyon Müdürlügü ekipleri bölgede uzun yillardir kullanilan içme suyu hattinin degisimine basladi.

Sik sik arizalardan dolayi su kesintilerine neden olan asbestli içme suyu borulari yerine yeni nesil polietilen borular döseyen belediye ekipleri bu sayede 15 Temmuz ve Güzelyurt Mahallelerinde eski hatlardan kaynakli su kesintilerini önleyecek.

Vatandaslara daha saglikli ve kesintisiz içme suyu sunmanin hedeflendigi milyonlarca liralik yatimda ayrica bölgeye ilk kez yagmur suyu hatlari da dösenecek. Altyapi çalismalarinin sona ermesi ile birlikte ise üstyapi için hazirliklara baslanacak Vefa Küçük Caddesi sicak asfalt konforu ile bulusturulacak.
Kaynak: İHA