Vali Canalp Açiklamasi 'Önemli Olan Vaka Sayilarindaki Azlik Kadar Sürekliligidir'

Edirne Valisi Ekrem Canalp, vaka sayilarinda son siralarda; asilamada ise ilk sirada olan Edirne’deki güncel durum hakkinda degerlendirmede bulundu. Edirne’nin çok iyi bir konumda oldugunu söyleyen Canalp, “Amacimiz birinci olmak degil. Mümkün oldugunca daha çok vatandasimizi asilamak suretiyle hastaneye düsen vatandaslarimizin sayisini azaltmak ve mümkün mertebe can kayiplarini düsürmek” dedi.

Vali Canalp Açiklamasi 'Önemli Olan Vaka Sayilarindaki Azlik Kadar Sürekliligidir'
Edirne Valisi Ekrem Canalp Kesan’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Temaslarina önce Kesan Kaymakamligi’ndan baslayarak Kesan Belediyesi ve Kesan TSO’da devam eden Canalp daha sonra Kesan Kovid-19 Asi Merkezi’ne geçti.

Beraberindeki heyetle, asi olmak üzere merkeze gelen vatandaslarla konusan Vali Canalp, onlara asilama ile sadece kendilerini degil yakinlarini da koruma altina aldiklarini söyledi.

Daha sonra basin mensuplarina açiklama yapan Canalp, bu zamana kadar korona virüs ile mücadelede asilama uygulamalarinin öneminin bilincinde olduklarini ve bu dogrultuda hareket ederek çalismalar yapildigini belirterek “Kurmus oldugumuz çagri merkezi ile bir kaç fonksiyonu idare ettik. Öncelikle asiyla ilgili sorulari olan vatandaslarin sorularini uzman saglik personelleri ile cevaplandirdik. Bunun çok büyük faydasini gördük, çünkü dünyanin her yerinde asiya karsi direnç gösteren yada sorulari olan vatandaslarimiz var ve personellerimiz bu sorulara cevap verdiler.” dedi.

Randevu alamayacak konumda olan kisilere yönelik yürütülen çalismalara deginen Canalp, “Vatandaslarimizin cep telefonlarini tespit ederek kendilerini aramak suretiyle, eger arzu ederlerse kendileri adina saglik merkezlerimizden randevularini aldik” derken asi randevusunu kaçiranlarin da tekrar randevu alabilmelerini sagladiklarini söyledi.

Ayni zamanda köylerde de asilama konusunda bazi uygulamalarin yapilmaya devam ettigini belirten Ekrem Canalp “Kendisi asi olmak için hastanelere gelemeyecek durumda olan yasli vatandaslar için seyyar asi ekipleri kurduk e bu ekiplerimiz de onlari bizzat ziyaret etmek suretiyle, asilamalarini yaptilar” dedi.

Yapilan tüm uygulamalar sirasinda saglik çalisanlarinin büyük bir mücadele verdiklerini ve yerel yönetimlerin de bu konuda örnek oldugunu bu sayede yogun çabalar ile asilama konusunda Edirne’nin çok iyi bir noktaya geldigini belirten Vali Canalp, “Her 100 bin kisiye düsen asilama oranlarinda Edirne Türkiye’de birinci ildir. Bundan memnuniyet duyuyoruz, Birinciligimiz aradaki farkimiz açilmak suretiyle de devam ediyor. Ancak amacimiz birinci olmak degil. Amacimiz mümkün oldugunca daha çok vatandasimizi asilamak suretiyle hastanelere ve yogun bakimlara düsen, entübe edilen vatandaslarimizin sayilarini azaltmak ve mümkün mertebe can kayiplarini olabildigi kadar da düsürmek. Bunun için herkese yürekten tesekkür ediyorum. En büyük tesekkürü de duyarlilik gösterip asi olarak; hem kendilerini, hem aile üyelerini hem de bütün toplumu korumak noktasinda güzel ve örnek bir davranis gösteren Edirnelilere içten tesekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Son olarak her yüz bin kisiye düsen vaka sayisinda Edirne’nin sondan 4. oldugunu dile getiren Vali Ekrem Canalp, “Önemli olan vaka sayilarindaki azlik kadar bunun sürekliligidir. Önemli olan insanlarin tedbirlere maksimum düzeyde uymasidir. Toplumsal duyarliligimizin sürekliligidir. Bu sürekliligi saglamak zorundayiz. Bu hafta çok iyi durumda olabilirsiniz; yoksa gevserseniz bir kaç hafta sonra da yüksek rakamlara ulasmak her zaman için mümkündür.” diyerek Edirnelilere “Bugüne kadar sergilemis oldugumuz duyarliligimizi mutlaka devam ettirelim. Özellikle de kapali alanlarda maske konusunda tedbirli olmaya devam edelim” sözleriyle seslendi.
Kaynak: İHA