'Türkiye'nin En Iyi Bankasi' Seçilen Akbank'a, 'Finansal Kapsayicilik Ödülü'

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbasgil: 'Türkiye’nin gelecegine ve barindirdigi potansiyele inanan bir banka olarak finansal kapsayiciliginin artmasina yönelik çalismalarimizi sürdürecegiz'.

Akbank, EMEA Finance Avrupa Bankacilik Ödülleri kapsaminda "Türkiye’nin En Iyi Bankasi" seçilirken, Orta ve Dogu Avrupa ile Bagimsiz Devletler Toplulugu bölgelerinin "Finansal Kapsayicilik Ödülü"nün de sahibi oldu.

Akbank'tan yapilan açiklamaya göre, EMEA Finance tarafindan 10'uncusu düzenlenen "Europe Banking Awards - Avrupa Bankacilik Ödülleri" kapsaminda salgin sürecinin getirdigi zorluklar, degisen çalisma ortami ve öngörülemez kosullara karsi proaktif davranarak müsterilerine ve toplumlarina destek olan finans kuruluslari ödüllendirildi.

Bu yil da “Türkiye’nin En Iyi Bankasi” seçilen Akbank, finansal kaynaklara erisimi kisitli kesimler için ortaya koydugu ürün ve hizmetlerle de Orta ve Dogu Avrupa ile Bagimsiz Devletler Toplulugu bölgelerinin "Finansal Kapsayicilik Ödülü"ne layik görüldü.

Açiklamada konuya iliskin görüslerine yer verilen Akbank Genel Müdürü Hakan Binbasgil, sektör açisindan da bir operasyonel test olan salgin sürecinde müsterilerin ve toplumun her türlü ihtiyaci için destek olmaya devam ettiklerini belirtti.

Üstelik bu zorlu kosullara ragmen yenilikçi çalismalara devam ederek sektöre öncülük edecek ürün ve hizmetler sunmayi da sürdürdüklerinin altini çizen Binbasgil, "Bütün bu çalismalarimizin sonucunda EMEA Finance tarafindan bir kez daha 'Türkiye’nin En Iyi Bankasi' seçilmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz." ifadelerini kullandi.

- "Finansal kapsayicilik, sürdürülebilirlik stratejimizin önemli bir odagi"

Binbasgil, EMEA Finance Avrupa Bankacilik Ödülleri'nde bu yil Akbank'in "Finansal Kapsayicilik Ödülü" de kazandigini hatirlatarak, böylesi önemli bir konuda ödüle layik görüldükleri için gurur duyduklarini belirtti.

Finans sektörünün kapsayici olmasinin, özellikle Türkiye gibi gelismekte olan ekonomilerin sürdürülebilir kalkinmasini saglama konusunda çok önemli olduguna inandiklarini vurgulayan Binbasgil, sunlari kaydetti:

"Türkiye’nin gelecegine ve barindirdigi potansiyele inanan bir banka olarak finansal kapsayiciliginin artmasina yönelik çalismalarimizi sürdürecegiz. Finansal kapsayicilik, sürdürülebilirlik stratejimizin de önemli bir odagi. Bu baglamda finansal kapsayiciligi is modelimizin de bir parçasi haline getirmis olmaktan mutluluk duyuyoruz. Dijital ve yenilikçi hizmet sunmak kadar bu ürün ve hizmetlerimizi gelistirerek yayginlastirmayi da önemsiyoruz. Bu kapsamda, sürdürülebilirlikle ilgili bankamiz için koydugumuz uzun vadeli hedefler arasinda, 2030 yilina kadar finansal açidan güçlendirdigimiz kisi sayisini artirmak da var.

Bankacilikta yeni bir dönemi baslatan uzaktan müsteri olma uygulamasiyla da banka müsteri olmak ve finansal sisteme entegrasyon kolaylasirken, biz de müsterilerimize sundugumuz kusursuz hizmetle finansal kapsayiciligin daha da gelistirilmesini hedefliyoruz. Bu vesileyle bizi daima ileriye tasiyan ve en iyiyi yapmaya tesvik eden müsterilerimize, hissedarlarimiza ve bankamizi basaridan basariya tasiyan çalisanlarimiza gönülden tesekkür ederim."
Kaynak: AA