Tosya'da 100 Yatakli Proje Yatili Kiz Kur'an Kursu'nun Temeli Atildi

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde 100 yatakli Proje Yatili Kiz Kur'an Kursu'nun temeli törenle atildi.

Yunusemre Mahallesi'nde düzenlenen törende saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasinin ardindan Kur'an-i Kerim okundu.

Kaymakam Deniz Piskin, törende yaptigi konusmada, Tosya'da yeni yapilan ve insaati devam eden yeni hükümet konagi, okullar, adalet sarayi ve ilçe jandarma komutanligi binalarini örnek göstererek, ilçenin neredeyse yeniden imar edildigini söyledi.

Kiz Kur'an kursunun da temelini attiklarini belirten Piskin, sunlari kaydetti:

"Çalistigim süre içinde gerçekten çok sayida güzel esere imza attik. Maneviyati en yüksek, gerçekten tatmini en yüksek, gönül ferahligi en yüksek hizmet nedir derseniz, iste bu eser derim. Ben bu eserin sadece temel kazisinda degil, sonuna kadar bütün kalbimle yanindayim. Hangi kapiya gitmem gerekiyorsa gitmeye, hangi hayirsevere el açmam gerekiyorsa açmaya, boyun bükmeye raziyim, yaninizdayim. Bu güzel çalismanin ilçemize kazandirilmasinda emegi geçenleri canigönülden kutluyorum."

Belediye Baskani Volkan Kavakligil ise Kur'an kursunun ilçeye hayirli ugurlu olmasini dileyerek, "Islam cografyasi üzerinde Müslüman alemi içinde dinine sahip çikan, onu koruyan ve en güzel sekliyle yasayan büyük Türk milleti, dün oldugu gibi bugün de dinimizi, ibadetimizi ögrendigimiz bu güzel ilim, irfan yuvalarina sahip çikacaktir. Bu güzel eserin yükselmesinde emegi geçen tüm kurum ve hayirseverlerimize tesekkür ediyor, degerli hemserilerimizin desteklerini bekliyoruz." ifadelerini kullandi.

Kesilen kurdelenin ardindan temele ilk harç döküldü.

Törene Ilçe Emniyet Müdürü Selahattin Batman, Ilçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Tegmen Gökhan Günes, Il Müftüsü Mustafa Bilgiç, Tosya Müftüsü Halil Ibrahim Sabirli, AK Parti Tosya Ilçe Baskani Mustafa Corcor, MHP Tosya Ilçe Baskani Mustafa Dündar Özurganci ile protokol üyeleri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: AA