TOBB ETÜ'den Kirgiz Cumhuriyeti Cumhurbaskani Caparov'a Fahri Doktora

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) tarafindan Kirgiz Cumhuriyeti Cumhurbaskani Sadir Caparov’a, fahri doktora tevcih edildi.

TOBB ETÜ'den Kirgiz Cumhuriyeti Cumhurbaskani Caparov'a Fahri Doktora
TOBB Baskani ve TOBB ETÜ Mütevelli Heyet Baskani M. Rifat Hisarciklioglu’nun ev sahipligindeki diploma ve cübbe giyme töreninin ardindan Türk - Kirgiz Is Forumu gerçeklestirildi.

Cübbe takdimi sonrasinda konusan Kirgiz Cumhurbaskani Caparov "Bizim kökümüz aynidir, damarimiz, dilimiz aynidir. Biz Türk dilli gardaslariz, bunun altini çizmek istiyorum. Bu görüsmelerimizin isbirligimizin gelismeleri, için temel atacagina inaniyorum. Bugünkü faaliyet isbirligi açisindan büyük bir olanak saglayacak. Kirgizistan’da çok sayida Türk yatirimci var, biz onlara kapimizi her zaman açiyor ve elimizden gelen yardimlari veriyoruz. Yatirimcilar için uygun sartlarin hazirlanmasini istiyoruz. Bizim amacimiz bu alanda yatirimcilarin ülkemize olan güvenini artirmak ve uygun bir zemin hazirlamak. Yeni Anayasa ile yatirimcilarin çalismalarinin korunmasi gerektigini de belirttik. Yatirim birligi olusturduk. Yeni yönetim ayrica ortak pencere çerçevesinde yatirimcilara yardim sagliyor. Kirgizistan’da is adamlarina yatirim büyük önem tasiyor. Ayrica bizi agirlayan Rifat Bey’e de tesekkürlerimi iletiyorum" dedi.

Cübbe takdimi öncesinde bir konusma yapan Hisarciklioglu, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ve Tük is dünyasi için, bugün çok özel ve mutlu bir gün. Üniversite Senatosu karariyla, Zat-i devletlerine fahri doktora diplomasi sunma karari verilmistir. Cumhurbaskani Sadir Caparov, TOBB ETÜ Fahri Doktora unvanini kabul ederek, bizleri onurlandirmistir. Kendilerine, sahsim, Mütevelli Heyet Baskanligini yaptigim TOBB-ETÜ ve Türk özel sektörü adina sükranlarimi sunuyorum. Yine Manas Üniversitesi tarafindan da, sahsima, Fahri Doktora ünvani takdim edilmisti. Ben de bu unvani gururla tasiyorum. Yine bu etkinligin gerçeklestirilmesindeki yogun gayreti ve Türk-Kirgiz iliskilerine destegi için Büyükelçi Sayin Omuraliev’e de ayrica tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.

"2000 yilindan sonra kurulan genç üniversiteler arasindaysa, hep ilk siradayiz"

Kirgizistan ve Türkiye’nin, kederi de, sevinci de, birlikte paylasan, iki kardes ülke oldugunu vurgulayan Hisarciklioglu, "TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi tarafindan 2004 yilinda kuruldu. 17 yillik genç bir üniversite. Ama daha ilk yillarindan itibaren, Türkiye’nin en çok tercih edilen üniversitelerinden biri oldu. Türkiye’de bir ilki baslatarak uyguladigi ortak egitim programi, sanayi-üniversite isbirliginde model haline geldi. Akademik kadromuz, hem yurtiçinden hem de yurtdisindan gelmis, son derece seçkin ve kaliteli isimlerden olusuyor. Bunun bir göstergesi olarak, bilimsel basarida, tüm özel üniversiteler arasinda ilk bes içindeyiz. 2000 yilindan sonra kurulan genç üniversiteler arasindaysa, hep ilk siradayiz. TOBB ETÜ ayni zamanda girisimcilige odaklanmis bir üniversitedir. Türkiye Girisimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde ilk 10 üniversite arasindadir. Genç girisimcilere, fikirlerini gerçeklestirebilmeleri için fikri ve maddi imkanlar sunuyoruz. Kurdugumuz arastirma merkezleri ve ar-ge alaninda da üniversitemiz öne çikiyor" seklinde konustu.

"Caparov’u agirlamaktan ve kendisine üniversitemizin fahri doktorasini vermekten büyük seref duyuyoruz"

Cumhurbaskani Caparov’u agirlamaktan çok büyük gurur ve mutluluk duyduklarini ifade eden Hisarciklioglu, "TOBB ETÜ olarak, kardes Kirgizistan’in kiymetli Cumhurbaskani Sadir Caparov’u agirlamaktan ve kendisine üniversitemizin fahri doktorasini vermekten büyük seref duyuyoruz. Kabul ettigi için Zat-i Devletlerine sükranlarimizi arz ediyoruz. Dost ve kardes ülke Kirgizistan’in, sizin liderliginizde ileriye dogru kararli adimlar atacagindan eminiz. Karsilikli, saygi, sevgi ve güven içindeki iki kardes, nasil birbiriyle dayanisma içinde olursa, Türkiye ile Kirgizistan’da böyle bir dayanisma içindedir. Bu dayanismanin meyvelerinden biri olan bu Fahri Doktora töreninde, burada bizlerle birlikte olan tüm misafirlerimize de çok tesekkür ediyorum" diye konustu.

Ayrica Kirgiz Cumhuriyeti Cumhurbaskani Sadir Caparov’a, onursal doktora takdim edilmesinin anisina TOBB ETÜ Hatira Ormani’nda bir fidan dikildi.
Kaynak: İHA