Suuçtu Eko Turizm Projesine Yakin Takip

Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçin Akin, Mustafakemalpasa Orman Isletme Müdürlügü tarafindan projelendirilen Suuçtu eko turizm parkurunda incelemelerde bulundu.

Suuçtu Eko Turizm Projesine Yakin Takip
Orman Isletme Müdürü Fatih Öztürk’ün eslik ettigi Yalçin Akin, Suuçtu Selâlesi ve Tabiat Parki’nin gözden kaçan yüzünün eko turizm ile bütünlesecegi proje alanina giderek, yürütülen çalismalari yerinde inceledi.

Yetkililerden bilgiler alan Orman Bölge Müdürü Yalçin Akin, Suuçtu eko turizm alani yapi ve donati projesinin bölgeye deger katacagini söyledi.

Yakindan takip ettikleri çalismalarin kisa sürede tamamlanacagini belirten Akin; “Suuçtu Selâlesi ve Tabiat Parki’nin ekolojik ve biyolojik zenginligi, dinlenme ve macera alanlariyla bulusacak. Proje çerçevesinde dogal çevrenin sürdürülebilirligi ilkesinden hareketle bölge 4 bin metrelik bisiklet yolu, 3.230 metrelik yürüyüs yolu, dogaya uyumlu 6 adet seyir terasi, köprü ve çesmelerle zenginlesecek. Proje dâhilinde yöre insanina da istihdam olusturulacak” dedi.

Mustafakemalpasa Orman Isletme Müdürlügü’ne de giden Akin, isletme binasi ve çevresinde sürdürülen çalismalari da inceledi.
Kaynak: İHA