Posof'ta Göçü Önleme Çalismalari

Sürekli göçten dolayi nüfusu azalan Ardahan’in Posof ilçesinden göçün önlenebilmesi için Istanbul Posoflular Dernegi yöneticileri Posof Belediyesi salonunda üniversite ögrencileri ile bir araya geldi.

Posof'ta Göçü Önleme Çalismalari
Yapilan toplantiya Dernek Genel Baskan Yardimcisi ve Mali Müsavir Salih Dogruyol ve dernek yönetim kurulu üyeleri ile beraber Posof Belediye Baskani Cahit Ulgar katildi.

Üniversite de okuyan ve mezun olan Posof’lu ögrencilere hitap eden dernek Baskan Yardimcisi Salih Dogruyol, “Hepiniz bizim için çok degerlisiniz ve gelecegin hazineleri sizlersiniz. Çok farkli üniversitelerde, farkli bölümlerde ögrenim gördünüz ve görüyorsunuz. Gelecegin mimarlari olmakla birlikte kendi hayatinizin da kurtaricilari sizlersiniz. Posof dernegini var eden ve anlamli kilan sizlerin varligidir.

Burada toplanmamizin nedeni yillardir katki saglamaya çalistigimiz bu cevherleri yüz yüze görebilmek ve tanismak, yaptiginiz ve yapacaginiz isler hakkinda sohbet etmektir. Her zaman yaninizda olacagimizi belirterek sizlerin de Posof için çaba göstermenizi istiyorum ve Posof u tekrar canlandiralim” diye konustu.

Posof Belediye Baskani Cahit Ulgar da yaptigi konusmada ögrencilerin ve üniversite mezunu olanlarin Posof ta kalmalari için yapilmasi gereken her türlü yardimi yapabilecegini ve is konusunda asla sikinti çekmeyeceklerinin müjdesini verdi.
Kaynak: İHA