Öldürdügü Yakin Arkadasinin Ailesinden Helallik Istedi

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde husumetlisi oldugu kisinin yazihanesine giden ve yere ates ederek arkadasinin ölümüne sebebiyet veren sahis, olayin kaza oldugunu iddia ederek, "Benim Ramazan’a da, evlatlarina da cigerim yaniyor. Esi ve çocuklarinin haklarini helal etmesini istiyorum” dedi.

Öldürdügü Yakin Arkadasinin Ailesinden Helallik Istedi
Olay, 17 Mart Çarsamba günü Körfez ilçesi Atalar Mahallesi’nde aksam saat 17.30 siralarinda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Gençosman Y. konusmak için husumetlisi oldugu Hasan E.’nin yazihanesine gitti. Çikan tartisma sonucu havaya ve yere ates eden Gençosman Y.’nin silahindan çikan mermiler, o sirada yazihanede bulunan yakin arkadasi Ramazan Ece’ye isabet etti. Ramazan Ece agir yaralanirken, Gençosman Y. olay yerinden kaçti. Saglik ekipleri tarafindan hastaneye kaldirilan Ece hayatini kaybederken, polis ekiplerinin çalismasi sonucu Gençosman Y. yakalanarak çikarildigi mahkemece tutuklanip cezaevine gönderildi.

“Ben silah çikaracagini düsündügüm için klimaya tek sefer ates ettim”

“Kasten öldürme” suçundan yargilanan Gençosman Y.’nin Kocaeli 1. Agir Ceza Mahkemesinde yargilanmasina devam edildi. Durusmaya taraf avukatlari, taniklar, öldürülen Ramazan Ece’nin ailesi ve sanik Gençosman Y. katildi.

Durusmada savunma yapan Gençosman Y., “Birkaç is yeri almak istedigimde Erdogan T. ve Hasan E. benden önce davranarak bu yerleri aldilar. Ayrica benim hakkimda ileri geri bazi sözler söylediklerini duydum. Bunun üzerine kendileri ile konusmak için bunlara ait birlikte islettikleri is yerine gitmeye karar verdim. Hasan’in belali oldugunu bildigim için üzerime ruhsatsiz tabancami da aldim. Gittigim is yeri kalabalikti. Ben is yerinden Hasan’i disari çagirdim. Gelmek için hareketlendi, yanindakiler birakmadi. Hasan’in yaninda bulunan Erkan Y. ve Murat A., ‘Bizim yanimizdan adam mi aliyorsun’ diye söylendiler. Bunlar benim üzerime de yürüdüler. Bunlar böyle davraninca ben de kendimi korumak amaciyla yere bir el ates ettim. Oturdular, sustular. Ben yazihanenin içinde giriste ates ettim. Bu ates etmem kimseye zarar vermedi. Hasan kalkacakti, montunu alacakti. Erdogan T. ayaga kalkti. Yazihanede seninle de konusalim diye söylendim. Hasan o sirada elini çekmeceye atti. Ben silah çikaracagini düsündügüm için klimaya tek sefer ates ettim. Klimanin kösesine degdi. Hasan baska bir kapi daha var. Oraya girmek için hamle yapti ve oraya girdi. Bu arada arkamdan biri beni çekti. Onun kim oldugunu görmedim” dedi.



“Esi ve çocuklarinin haklarini helal etmesini istiyorum”

Erdogan T.’nin kendisinin yakasindan ve bileginden tuttugunu söyleyen Gençosman Y., “Murat da boynuma sarildi. Beni disariya çikarmaya, elimden silahi almaya çalistilar. Bu arada bogustuk, arkada bir kisi daha vardi ancak kim oldugunu bilmiyorum. Bu karmasa sirasinda elimdeki silah bir el daha patladi, yazihanede 3-4 kisi daha vardi. Ben Ramazan Ece’yi yazihanede hiç görmedim. Kendisi benim abim, dostumdur. Her gün kendisiyle görüsürdüm. Benim zarar görmemi istemedigi için gelip beni tutan kisilerden biri de o olabilir. Yazihanenin neresindeydi görmedim. Silah üçüncü kez patladiktan sonra sahislar beni birakti. Yazihanenin disina çiktik, ayaküstü burada Hasan ve Erkan ile aramizda tartisma oldu. ‘Az kalsin vuruluyordum’ diye bir ses duydum ancak olayi görmedim. Maktulün vuruldugu ani da görmedim. Vurulan olsa olsa benimle tartisan insanlardandir diye düsündüm, oradan ayrilarak Istanbul yoluna gittim. Silah üzerimdeydi, 5 tane daha mermi vardi. Arkadasimda kaldim, durumu ona anlattim. Ikinci gün olayi internetten ögrendim, Ramazan’in öldügünü anladim. Benim kendisiyle bir alip veremedigim yoktur, durumuna üzüldüm. Olay bu sekilde meydana gelmistir. Benim Ramazan’a da, evlatlarima da cigerim yaniyor. Benim Ramazan ile alip veremedigim yoktur, esi ve çocuklarinin haklarini helal etmesini istiyorum” diye konustu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanigin tutukluluk halinin devamina karar vererek, avukatlarin süre talep etmeleri üzerine durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA