Nijerya'nin Niger Eyaletinde Motosiklet Kullanimi Yasaklandi

Nijerya'nin Niger eyaletinde 30 Mayis'ta kaçirilan 136 medrese ögrencisini kurtarma çalismalari kapsaminda motosiklet kullaniminin yasaklandigi bildirildi.

Niger Eyalet Vali Yardimcisi Ahmed Ketso, gazetecilere yaptigi açiklamada, hükümetin eyaletin Tegina bölgesindeki Salihu Tanko Medresesi'nden kaçirilan 136 ögrencinin güvenli bir sekilde serbest birakilmasini saglamak için çaba sarf ettigini belirtti.

Ketso, kaçirilan ögrencileri kurtarma çalismalarin bir parçasi olarak eyalette motosiklet kullaniminin yasaklandigini kaydetti.

Eyalette artan saldirilarin çogunun motosikletle düzenlendigini isaret eden Ketso, "Bu nedenle, hükümetin eyalette kalici baris ve güvenligi saglamak için çabalarindan vazgeçmedigini halkimizin bilmesi önemlidir." dedi.

Silahli kisilerin 30 Mayis'ta Niger Tegina bölgesindeki Salihu Tanko Medresesi'ne düzenledigi saldirida bir kisi hayatini kaybetmisti. Kaçirilan ögrencilerden 11'i yürüyemeyecek kadar küçük oldugu için serbest birakilmisti.

Silahli kisiler, medrese müdürünü arayarak çocuklari serbest birakilmasi karsiligina 110 milyon Nijerya nairasi (yaklasik 2,29 milyon TL) fidye istemisti. Hükümet ise çocuklarin serbest birakilmasi için fidye ödemeyecegini açiklamisti.

Nijerya Devlet Baskani Muhammed Buhari, kaçirilan ögrencilerin derhal serbest birakilmasi çagrisi yapmisti.

Kaynak: AA