Nijerya Hükümetinden Ülkede Faaliyet Göstermek Isteyen Sosyal Medya Aglarina Lisans Alma Karari

Nijerya hükümeti, Twitter'in faaliyetlerini askiya almasi ardindan ülkede faaliyet göstermek isteyen tüm sosyal medya aglarinin lisans almasi gerektigini bildirdi.

Enformasyon ve Kültür Bakani Lai Muhammed, basin mensuplarina yaptigi açiklamada, Ulusal Iletisim Komisyonu'nun ülkede faaliyet göstermek isteyen tüm sosyal medya operasyonlarini lisanslama sürecini baslatma talimati verdigini belirtti.

Muhammed, Facebook, Twitter, Instagram ve diger sosyal medya platformlarinin ülkede kayitli olmasi gerektigini ifade etti.

- Nijerya'da Twitter yasagi

Nijerya Devlet Baskani Muhammed Buhari, ülkenin güneydogusunda kamu binalarina saldiran genç isyancilara yönelik Twitter hesabindan 1 Haziran'da yaptigi paylasimda, 1967-1970 yillarinda ülkede 1 milyon kisinin ölümüne neden olan sivil savasi hatirlatmis ve "30 ay boyunca alanda savasan bizler, onlara anladiklari dilden davranacagiz." ifadelerini kullanmisti.

Twitter, Buhari'nin bu paylasimini silerek hesabi askiya almisti. Bu olayin üzerine Nijerya hükümeti, 4 Haziran'da Twitter'in ülkedeki faaliyetlerini bir sonraki emre kadar askiya aldigini duyurmus, bu yasagi ihlal edenlere yargilanma karari verilmisti.

Nijerya hükümetinin kararinin ardindan Avrupa Birligi, Ingiltere, ABD’nin Abuja'daki büyükelçileri tarafindan yapilan ortak açiklamada, Twitter'in faaliyetlerinin askiya alinmasinin "ifade özgürlügünün ihlali" oldugu belirtilmisti.

Kaynak: AA