'Motivasyon Tiri' Özel Egitim Ögrencileriyle Bulustu

Kütahya Valisi Ali Çelik’in öncülügü ve Il Özel Idaresi’nin destekleriyle hizmet vermeye baslayan ‘Gezici Motivasyon ve Egitim Araci’ özel egitim gören ögrencilere motivasyon egitimi vermek üzere Simav’a ulasti.

'Motivasyon Tiri' Özel Egitim Ögrencileriyle Bulustu
Hedefi Türkiye’deki tüm sehirleri dolasmak olan Motivasyon Tiri’nda, streslerin dolduruldugu balon, hayallerin uçuruldugu uçak, engelli ögrencilerin kullanabilecegi robotik oyuncak, pazil ve motivasyon otobüsü kalemligi etkinlikleri gerçeklestirildi.

Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) Simav Meslek Yüksek Okulu (MYO) Ögretim Görevlisi Kudret Armagan tarafindan sunumu yapilan etkinlik, ilçedeki özel egitim gören ögrencilerle ögretmenlerinin begenisini kazandi.

Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) Saphane Meslek Yüksek Okulu (MYO) Ögretim Görevlisi Canan Armagan, esinin hayal ettiklerini ve basardiklarini gördügü için gurur duydugunu ifade etti.

Simav Ilçe Milli Egitim Müdürü Mehmet Sirikçi, özel ögretim ögrencilerinin hayallaerini görünür hale getirdiklerini belirtti.

Kütahya Il Milli Egitim Sube Müdürü Mustafa Okur “ Bugün Simav’da, Kudret Armagan’in memleketinde bu etkinligi yapiyoruz. Bu okulun ayri bir özelligi var, burasi özel egitim ögrencilerimizin egitim gördügü bir okul. Çocuklarimizin nesesine ve mutluluguna bizler de ortak olduk. Basta Kütahya Valisi Ali Çelik’e ve Simav’daki faaliyetlere destek olan Simav Kaymakami Türker Çagatay Halim’e katkilarindan dolayi tesekkür ediyoruz” dedi.

Simav Özel Egitim Meslek Okulu 11’inci sinif ögrencisi Saziye Boga (17), pandemi döneminde evlerde kapali kaldiklarini belirterek, bu günkü etkinlikte yasadiklarindan dolayi çok mutlu oldugunu ifade etti.

Simav Özel Egitim Uygulama Okulu Müdürü Ismail Bacaksiz, orta ve agir düzeydeki zihinsel engelli ögrencilerinin sevinçlerinin çok degerli oldugunu ifade etti.



"Kütahya’dan basladigimiz bul yolculukta hedefimiz tüm Türkiye"

Simav Özel Egitim Meslek Okul Müdürü Tayyar Madak, Motivasyon Tiri ile egitimlerin, özel egitim ögrencilerinden baslanmasindan çok memnun olduklarini belirtti.

Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) Simav Meslek Yüksek Okulu (MYO) Ögretim Görevlisi Kudret Armagan, bir egitim gönüllüsü olarak, motivasyon otobüsü ile çiktigi yolda, ilk egitimlerini verdigi Hisarbey Köyü’nden Kars’a kadar projeyi götürme hayallerinin oldugunu ifade etti.

Armagan, “Geçen yil Kütahya Valisi Ali Çelik’e projemizi anlattik. Motivasyon Tiri ile yolumuza devam etme karari verildi.

Hayallerime gönülden destek veren Vali Ali Çelik’e tesekkür ediyorum. Özel egitimde, köylerde ve diger egitim kurumlarindaki çocuklarimiz için, Motivasyon Tiri ile Kütahya’dan basladigimiz bul yolculukta hedefimiz tüm Türkiye. Çocuklarimizin hayatlarina dokunmak, yüzlerine tebessüm, kalplerine sevgi doldurmak için yollarda olmaya devam edecegiz. Ülkemizdeki tüm egitim gönüllülerine ve çocuklarimiza seslenmek istiyorum, ‘Motivasyon Tiri’ bir gün sizin de köyünüze gelebilir” diye konustu.

Simav’da gerçeklestirilen Motivasyon ekinligini degerlendiren Simav Kaymakami Türker Çagatay Halim, çok degerli bir proje yürütüldügünü ifade etti.

Kaymakam Halim “ Ögretim görevlisi Kudret Armagan, hayata dokunus ve egitime baska bir boyut katma düsüncesinden yola çikarak ‘Motivasyon Otobüsü’ projesini baslatti. Kütahya Valisi Ali Çelik bu projeyi sahiplendi ve ‘Motivasyon Tiri’ hayata geçirilerek hizmet vermeye basladi.

Ilk egitim etkinligi Kütahya merkezde gerçeklesti. Ikinci olarak Simav’da etkinlik düzenlendi.

Bu projenin çok degerli oldugunu düsünüyorum. Etkinlige bizzat katilip, bu ani özel egitim ögrencileriyle birlikte yasadik. Kütahya Valiligi’nin bu projesi, Türkiye genelinde yayilarak bir misyon proje haline gelecegine inaniyorum” dedi.

Motivasyon Tiri etkinliklerine Simav Kaymakami Türker Çagatay Halim, Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) Simav Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Prof. Dr. Alaattin Kaçal, Kütahya Il Milli Egitim Sube Müdürü Mustafa Okur, Simav Ilçe Milli Egitim Müdürü Mehmet Sirikçi, Simav Özel Egitim Uygulama Okulu Müdürü Ismail Bacaksiz, Simav Özel Egitim Meslek Okul Müdürü Tayyar Madak, Kütahya AFAD Il Müdürü Ahmet Ali Artun,Özel egitim ögretmenleri ve özel egitim ögrencileri katildi.

Kaynak: İHA